Even goed lezen
Anouk met next
Word jij onze nieuwe (online) redacteur?

Gezocht: jong schrijftalent met (een beetje) marketingkennis

Ja jongens en meisjes, dames en heren, ik ga NEXTNOW verlaten. Niet voor altijd hoor, het is maar voor een paar maanden (ik moet me even op andere belangrijke taken richten), maar mijn tijdelijke vertrek betekent wel dat er een gat op de (online) redactie ontstaat. En dat gat, dat moet opgevuld worden. Dus: vind jij het ontzettend leuk om voor tienduizenden bezoekers per maand blogs te schrijven, ga jij een interview met leden niet uit de weg en is blaadjes maken jouw passie? Lees dan gauw verder!

Omdat het bijhouden van een website als NEXTNOW.nl best wel wat tijd kost en mijn dagen heus uit meer bestaan dan enkel stukjes typen en publiceren, zo af en toe een bericht op Facebook zetten en met een schuin oog naar de statistieken kijken, vragen wij wel wat van je.

De (niet heel ingewikkelde) eisen:
- Je kunt goed schrijven en hebt bij voorkeur een journalistieke opleiding afgerond
- Je hebt (basis)kennis op het gebied van (online) marketing (social media, SEO, SEA en GA)
- Van het woord CMS ga je niet hyperventileren. Sterker nog, je weet ieder CMS gauw eigen te maken.
- Aantoonbare werkervaring is fijn (stages en bijbanen gelden ook, mits relevant)
- Je hebt een frisse kijk op de arbeidsmarkt en weet over dit onderwerp dagelijks een leuke (informatieve) blog te schrijven
- Teamwork is jou op het lijf geschreven.
- Je bent best wel behoorlijk stressbestendig

En dan zijn er nog wat andere eisen:
- Je houdt van gezelligheid
- Je hebt een enorm goed gevoel voor humor
- Een tosti eten bij de Coffeemania (da’s de buurman) doe je met liefde en plezier (och man, wat ga ik die tosti missen tijdens mijn afwezigheid).
- Je haalt minimaal één keer per dag voor iedereen koffie of thee
- Je stuurt mij af en toe een update (een foto volstaat) over de situatie op dat moment in de Tibertoren (ik haat het als ik dingen mis).

Goed, een omschrijving van mijn dag, zodat je weet wat ik zoal doe:
Rond 8.30 uur enter ik de building en ga ik de boel opstarten. Daarna begin ik met wat ingekomen e-mails lezen en zo nodig direct afhandelen én mijn to-do-list voor de dag maken. Dit wordt een drukke! Om 9.30 uur hebben we teamoverleg én contentoverleg. Daarin bespreken we wat we afgelopen week gedaan hebben en wat we komende week op gaan (moeten) pakken. Om 11.00 uur zit ik weer achter mijn computer, tijd om kilometers te maken. De blog van vanmiddag moet nog geschreven worden. Ik schrijf aan één stuk door, zet ‘m daarna vast in het systeem, kies een goede afbeelding en plan het bericht op Facebook in. Hoef ik daar niet meer naar om te kijken. Tijd voor lunch. Collega Kristel heeft het briljante plan om een tosti te gaan eten. Love it. Na de lunch heb ik een telefonisch interview met één van onze leden voor een artikel in het ledenmagazine Vakmensen (oplage 130.000 stuks). Ik werk het vervolgens maar meteen uit. Kan van de lijst! Even een bakkie koffie pakken en door naar de volgende afspraak. Er is een belangrijke pagina op de website die niet echt actueel meer is. Tijd om deze eens flink onder handen te nemen. Met mede-redacteur Kristel bedenk ik hoe we die pagina nieuw leven in kunnen blazen. De tijd vliegt, het is al 16.00 uur! Overmorgen gaat er een nieuwsbrief uit naar onze jongere leden dus ik knal de teksten in elkaar en deel deze met de e-mailmarketeer. Goed, de to-do-list is bijna afgewerkt. Morgen moet ik écht aan de slag met het magazine voor kappers. Ik heb wat ruwe teksten aangeleverd gekregen en maak vast wat mappen aan waar ik het materiaal so far verzamel. Nog even gauw wat mails beantwoorden en reageren op Facebook-reacties en vlak voor ik de boel afsluit check ik nog even gauw de bezoekersaantallen op NEXTNOW.nl voor vandaag. It was a really good day!

Nog wat praktische informatie
Denk jij dat dit ritme echt iets voor jou is en voldoe je aan (bijna) alle eerdergenoemde eisen, dan kun je solliciteren. Doe dit dan wel vóór 8 juli aanstaande. Ik beloof je dat ik je heel goed zal inwerken en dat de eerste tosti op mijn rekening komt. Oké, we zoeken dus iemand per 1 augustus 2016 tot (in ieder geval) 28 februari 2017 en het gaat om een functie van 24 uur per week. Het kantoor van CNV Vakmensen bevindt zich in Utrecht aan de Tiberdreef nummero 4 (en we zitten op de elfde etage, vandaar Tibertoren) en is perfect te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto. Van het salaris kun je prima rondkomen (niks te klagen), de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn heel fijn en de collega’s errug leuk.

Word jij onze nieuwe (online) redacteur?

Het kan bijna niet anders dan dat jij nu al droomt van mijn bureau dat ineens jouw bureau wordt enzo. Kwestie van motivatiebrief en cv opsturen en wie weet ben jij per 1 augustus mijn waardige vervanger!

Auteur

Anouk Zwager
Anouk
Geplaatst op