Even goed lezen
Geld
De minimumlonen gaan weer veranderen…

Dit zijn de minimumlonen per 1 juli 2016!

Zoals je een half jaartje geleden al hebt kunnen lezen, worden de minimumlonen tweemaal per jaar aangepast en het is vandaag weer tijd voor de aankondiging van de nieuwe minimumlonen.

Reken jezelf maar niet rijk hoor want die aanpassingen stellen niet heel veel voor. Maar goed, wie het kleine niet eert is het grote niet weerd, zullen we maar zeggen.

Minimum(jeugd)loon
Onlangs werd bekend dat de leeftijd waarop je niet meer onder het jeugdloon valt, wordt verlaagd van 23 naar 21 jaar en dat de lonen voor jongeren tussen de 18 en 21 zullen gaan stijgen. Dit gebeurt stapsgewijs en de eerste hobbel wordt in 2017 genomen. Nog even geduld dus. Benieuwd hoe de minimum(jeugd)lonen in Nederland zich verhouden tot de rest van Europa? Lees het hier.

Goed, ga maar even zitten, pak wat te eten en te drinken, haal goed adem en als je denkt dat je er helemaal klaar voor bent, dan kun je verder scrollen naar de minimumlonen die vanaf 1 juli gelden.

LET OP 1: Jouw werkgever mag natuurlijk altijd meer betalen ;-)
LET OP 2: Onderstaande bedragen gelden bij een werkweek van 40 uur. Hanteert het bedrijf waar jij werkt een 38- of 36-urige werkweek, dan gelden er andere tarieven. Deze kun je hier vinden.
LET OP 3: Wil je weten wat de bedragen zijn die je minimaal per dag, week of maand hoort te verdienen, kijk dan hier

Goed, here we go.

15 jaar - €2,67 per uur
16 jaar - €3,06 per uur
17 jaar - €3,51 per uur
18 jaar - €4,04 per uur
19 jaar - €4,66 per uur
20 jaar - €5,46 per uur
21 jaar - €6,43 per uur
22 jaar - €7,54 per uur
23 jaar en ouder - €8,87 per uur

Niet tevreden?

Nu niet meteen gaan roepen dat die minimumlonen stom, *** en idioot zijn. Tenminste, niet als je geen lid bent van de vakbond. CNV Vakmensen maakt namens de leden afspraken met werkgevers, onder andere over salaris. Als je lid bent van de vakbond, dan kun je daar dus over meepraten en draag je actief bij aan de ontwikkelingen van (jeugd)loon. Een lidmaatschap is dus helemaal zo’n slecht idee nog niet. Wist je dat het lidmaatschap voor jongeren die op het mbo zitten gratis is?

Auteur

Anouk Zwager
Anouk
Geplaatst op