Even goed lezen
man op stoel op strand
Deze vijf banen willen we allemaal!

Wat is jouw droombaan?

Een paar maanden geleden schreef ik hier op NEXTNOW een artikeltje over de vijf meest bizarre banen: de golfballenduiker, zeemeermin, bedverwarmer, treinduwer en handdoekensnuiver. Vandaag wil ik een nieuwe top vijf aan banen geven, alleen dit keer mijn droombanen. De bedverwarmer komt behoorlijk dichtbij, maar er zijn wat mij betreft betere jobs te vinden. Lees maar mee.

Mijn werk als redacteur van onder andere NEXTNOW vind ik echt heel erg leuk, maar er zijn een aantal baantjes die mij net iets meer aanspreken. De combinatie tussen een tropisch eiland en werk bijvoorbeeld, of (lekker oppervlakkig) veel geld verdienen en een toffe baan of fysiek hard werken (daar ben ik heus niet vies van) maar dan wel ook écht kunnen ontspannen. Goed, ik heb dus vijf baantjes die ik nog wel eens (als ik het voor een dag) zou willen doen.
*De banen staan in willekeurige volgorde*

Nummer één
Redacteur bij een tv-programma als 3 op Reis ofzo. En dan natuurlijk wel mee met die reisjes he. Het is volgens mij keihard werken, maar wauw, je zou maar keihard mogen werken op de meest bijzondere plekken op aarde.

Nummer twee
Het werk van een kapster lijkt mij dus echt hartstikke leuk. Vroeger deed ik niets liever dan iedereen voorzien van een leuk vlechtje en nog steeds kan ik me uren vermaken met haren stylen (van mezelf of van een ander). De reden dat ik geen kapster geworden ben? Ten eerste is het fysiek best zwaar werk. Daarnaast heb ik last van eczeem en heel de dag met sop in de weer is gewoon niet zo handig en en en ik moet er niet aan denken dat er iemand met vies vet ongewassen smerig haar door mij aangeraakt moet worden.

Nummer drie
Ik kijk teveel GTST, Flikken en CSI, maar ik zou graag eens door het leven willen gaan als rechercheur. Ik ben sowieso goed in het achterhalen van geheimen (vraag maar aan mijn vriendinnen) en niet vies van een beetje spanning in het leven. Als ik ooit nog een carrièremove ga maken dan is het in de richting van rechercheur.

Nummer vier
Als er iets zou bestaan waardoor teruggaan in de tijd mogelijk zou zijn, dan had ik braaf een vwo-diploma gehaald en was ik daarna rechten gaan studeren. Ik heb altijd al het idee gehad dat het leven als advocaat wel wat voor mij zou zijn. Al was het alleen maar omdat mannen als Harvey Specter rondlopen in dat wereldje.

Nummer vijf
Tsja, je houd van schrijven of niet he. Uiteraard is mijn ultieme droombaan om ooit als hoofdredacteur voor een tof magazine of online platform te werken. 

Welke job zie jij jezelf al helemaal doen? Ik ben benieuwd naar jouw droombaan!

Auteur

Anouk Zwager
Anouk
Geplaatst op