Even goed lezen
Extra geld verdienen in 2017
Ieder jaar staat het weer op mijn lijstje goede voornemens: geld sparen. Nu kan ik natuurlijk gaan be-sparen. Maar wat kan ik doen om meer geld te verdienen?
Honden uitlaten? M'n eigen fiets verhuren?

Extra geld verdienen in 2017

Natúúrlijk is sparen één van jouw goede voornemens. Op Next Now kon je de afgelopen tijd al van alles lezen over sparen. Bijvoorbeeld hier of hier. Ook deelden we met je hoe je een financieel plan kunt maken. Dat deden we hier.

Goed. Omdat sparen jouw goede voornemen is, heb je al een Excel bestandje aangemaakt, toch? Nog niet? Oké, dan nog even op een rijtje wat je daar in kunt zetten. Je vaste lasten, zoals verzekeringen (zorg, inboedel, telefoon), huur, gas, water en licht, telefoonrekening, abonnementen en lidmaatschappen (sport, krant, tijdschriften), vervoer (auto of ov) en dergelijke. Tip: Scroll eens door je internetbankieren en noteer alle terugkerende kosten. Zo weet je zeker dat je niks overslaat. Daarnaast zet je je vaste inkomsten. Wat verdien je in de maand ongeveer? Krijg je zorgtoeslag? Huurtoeslag? Leen je geld?

Je weet nu precies wat erin komt en wat eruit gaat. Hoeveel houd je over aan het eind van de maand? Spreek met jezelf af hoeveel geld je daarvan gebruikt voor boodschappen, kleding en uitjes. Heb je geen idee hoeveel je daar ongeveer voor nodig hebt, houd je uitgaven dan eens een maand bij. Bewaar alle bonnetjes en schrijf op wat je maandelijks uitgeeft aan boodschappen, kleding, buiten de deur eten, stappen, enzovoort. Als je daar een beeld van hebt kun je kijken of je daar misschien nog op kunt besparen!

Als het goed is houd je aan het eind van de maand nog wat over. Als dat niet het geval is zul je ergens op moeten besparen. Lees deze blog nog eens door!

Sparen heeft tijd nodig. Het is niet altijd makkelijk om honderden euro's meer te verdienen of te besparen. Om jouw goede voornemen een boost te geven en in 2017 jouw spaarrekening te laten groeien. Heb ik een leuk lijstje voor je. [#] manieren om in 2017 extra geld te verdienen!

Spullen verkopen

Heb je net als ik ook het voornemen je huis op te ruimen? Komt dat even goed uit! Pak het boek Opgeruimd van Marie Kondo erbij en ga als een wervelwind door je huis. Alles wat je niet meer nodig hebt kun je op Marktplaats zetten of je kunt een tafel inrichten bij jou in de buurt! Een tafel inrichten? Ja! Check: Mijntafel.nl

Gratis boodschappen

Jij koopt nu natuurlijk alles alleen nog maar in de aanbieding. Maar wist je dat je ook geld terug kunt krijgen van je boodschappen? Ga naar Scoupy.nl, check de aanbiedingen, scan je bonnetje weer in en hoppa! Gratis producten! Of soms maar 50 ofzo!

Oppassen

Netflixen thuis op de bank, of bij de buren? En als de kinderen nog wel wakker zijn is het helemaal een feest. Zelf heb ik een paar jaar op twee kinderen gepast. Eerst zo nu en dan eens een dag en een avond, later twee vaste middagen in de week. Fantastisch! Ik heb er gewoon twee kleine zusjes bij! Zeker een aanrader!

Verkoop zelfontworpen spullen

Op Teespring.com kun je zelf kleding, tassen en mokken ontwerpen en vervolgens online verkopen. Heb je een origineel idee? Dan is dit echt de moeite waard.

Enquêtes invullen

Grote bedrijven hebben veel over voor jouw mening. Ze bieden daarom een tegenprestatie voor het invullen van een enquête. Vaak krijg je een cadeaukaart of een paar euro. Het gaat niet super snel, maar je kunt toch weer een biertje bestellen. Tip: Maak hiervoor een apart mapje aan in je mailbox. Waarschijnlijk word je overspoeld door reclame. Plan een moment waarop je tijd hebt om deze mailtjes door te spitten en enquêtes in te vullen.

Verkoop cadeaukaarten

Het klinkt een beetje ondankbaar, maar soms krijg je nou eenmaal bonnen waar je niks mee kunt. Vraag eens rond, misschien is er iemand die deze goed kan gebruiken! Dan kun je de bon voor geld inruilen en kun je het geld weer op je spaarrekening zetten!

Freelancen

Heb je een hobby waar je geld mee zou kunnen verdienen? Of ben je ergens super goed in? Denk bijvoorbeeld aan foto's maken, muziek maken, schilderen, plannen/organiseren. Bied dan je product of dienst aan in je omgeving. Check wel even of je je misschien moet aanmelden bij de Kamer van Koophandel. Dingen die je zelf maakt kun je trouwens ook verkopen op Etsy.nl

Verhuur je fiets (of je huis)

Als je een beetje een degelijke fiets hebt, kun je deze op Cycleswap.nl aan toeristen verhuren! De meeste mensen vragen zo'n 5 dollar per dag. Dat is ongeveer 4,80. Toch weer makkelijk verdiend! Je kunt niet alleen je fiets verhuren, ook je huis! Op Airbnb.nl verhuur je je huis als je een weekendje weg bent, of op vakantie. Heb je meteen iemand die de vis kan voeren. Als je een huis of kamer huurt moet je wel even goed in je contract kijken of het wel mag.

Hondenuitlaatservice

Moet ik hier nog iets over vertellen? Dit is echt mijn ultieme droom. Wil je weten hoe je dat het beste aan kunt paken? Dat lees je hier! It is wel in het English.

Geneesmiddelenonderzoek

Geheel op eigen risico. Zeg a.u.b. niet tegen je moeder dat ik dit heb genoemd, maar iemand ging langer dan een jaar op wereldreis van een paar onderzoeken. True Story!

Heb jij nog een goede tip? Laat het ons weten!

 

Hulp met je geldzaken

Krijg je het echt niet voor elkaar om geld te sparen? Ten eerste: Je bent absoluut niet de enige! Ten tweede: We helpen je graag!

Auteur

Marieke Koster
Marieke
Geplaatst op