Even goed lezen
Eindejaarsuitkering
Ongeveer de helft van de werkenden in Nederland krijgt een eindejaarsuitkering of dertiende maand uitbetaald. Heerlijk natuurlijk, zo in die dure decembermaand. Wat jij moet weten van deze extraatjes lees je vandaag op NEXTNOW!
Wat jij moet weten van dit fijne extraatje

De eindejaarsuitkering, ook voor jou?

Als jij een baan hebt, krijg je elke maand salaris op je bankrekening overgemaakt. De één wat meer dan de ander, uiteraard afhankelijk van het aantal uren dat je werkt (bijvoorbeeld parttime of fulltime). Dit verhaal is jou natuurlijk totaal niet vreemd. Maar wat je misschien wel vreemd is: doordat je per week een bepaald aantal uren bij een bedrijf werkt, heb je bij veel werkgevers recht op een eindejaarsuitkering. Niet zomaar een klein extraatje, maar een bedrag dat flink kan oplopen!

Wat is het?

Vaak is de eindejaarsuitkering een percentage van je (bruto) jaarloon. Gemiddeld genomen ligt dit percentage rond de vier procent. Afspraken over een eindejaarsuitkering worden gemaakt en vastgelegd in je contract, cao of in het reglement van het bedrijf zelf. De eindejaarsuitkering is, in tegenstelling tot vakantiegeld, dus niet wettelijk geregeld en wordt eenmaal per jaar (in 99,9 procent van de gevallen in december) uitbetaald.

Naast de eindejaarsuitkering is er ook nog een ander, mooi extraatje. Dit noemen we de dertiende maand. Zoals de naam al doet vermoeden: een dertiende maand is een beloning die even hoog is als een maandsalaris. Ook afspraken over de dertiende maand zijn niet wettelijk bepaald en als er bij jou werkgever sprake is van zo’n extraatje staat daar iets over in je contract, cao of in het reglement van jouw werkgever. Ook de dertiende maand wordt bij bijna alle bedrijven in de laatste maand van het jaar uitbetaald.

Hier moet je op letten!

Om op dat laatste nog even door te gaan: een eindejaarsuitkering of dertiende maand hoeft niet per se in december betaald te worden. Sommige bedrijven kiezen ervoor om hun werknemers elke maand een deel van het extraatje over te maken, zodat het eerlijk verdeeld wordt over het jaar. Wat wel een beetje gek is: mannen schijnen een hogere eindejaarsuitkering te krijgen dan vrouwen. Andere zaken waar je rekening mee moet houden:

 
  • Over de eindejaarsuitkering of dertiende maand betaal je ook belasting. Het tarief is afhankelijk van de hoogte van je bruto jaarinkomen. Het lijkt alsof je voor je dertiende maand meer belasting betaalt dan over je gewone loon, maar dat is niet zo. De loonheffingskortingen waar je recht op hebt worden namelijk maandelijks met je salaris verrekend, maar niet met je dertiende maand.
  • Soort contract maakt niet uit. Werk jij slechts voor bepaalde tijd bij een bedrijf (bijvoorbeeld met een (half)jaarcontract)? Ook dan heb jij recht op deze beloning. Uiteraard alleen als alle werknemers binnen het bedrijf de eindejaarsuitkering of dertiende maand krijgen.
  • Let op bij een vertrek. Ga jij weg bij je huidige werkgever? Kijk dan goed hoe het met de eindejaarsuitkering of dertiende maand geregeld is. In veel cao’s staat namelijk dat je aan het einde van het jaar nog wel bij het bedrijf moet werken als je de eindejaarsuitkering wilt krijgen. Ook bestaan er afspraken over de tijd die je al bij een baas gewerkt moet hebben. Als je half december bij een bedrijf aan de slag gaat, krijg je hoogstwaarschijnlijk geen leuk extraatje.

Voor diegenen dit wel krijgen: alvast heel veel plezier met datgene wat je ermee gaat doen!

heb jij er recht op?!

Weet je niet zeker of je recht hebt op een eindejaarsuitkering of dertiende maand? Zoek het hieronder op in je cao!

Auteur

Stefan Valk
Stefan
Geplaatst op