Even goed lezen
Anoniem solliciteren
Gelijke kansen, of onzin?

Anoniem solliciteren

Anoniem solliciteren op een baan: moet dat zomaar kunnen? Wel volgens de VVD. Zij hebben onlangs, in een debat over discriminatie, de minister van Sociale Zaken gewezen op de lagere kansen voor veel werkzoekenden in Nederland. Jongeren op zoek naar een baan krijgen niet altijd gelijke kansen. Of het nu gaat om afkomst, geloof of geslachtsdiscriminatie.

'Ik ben de enige Poolse in mijn klas. Al mijn autochtone studiegenoten hebben al een stage gevonden, ik ben de enige die het niet lukt. Ik denk dat er vooroordelen meespelen, mensen denken dat Polen alleen maar veel drinken.' Studente apothekers assistent, niveau 2

Hoe het werkt

Goed, duidelijk. Maar dat anonieme solliciteren hè, hoe werkt dat nou eigenlijk? Je kunt moeilijk een sollicitatiegesprek voeren met een blinddoek om.

Bij de Gemeente Den Haag doen ze momenteel een proef. Op een deel van de binnenkomende sollicitatiebrieven worden naam, geboorteplaats en –land onleesbaar gemaakt. Op deze manier zouden de kandidaten eerlijke kansen krijgen op basis van hun kwaliteiten. De eerste selectie vindt dus anoniem plaats.

Voordelen?

  • Selectie dus alleen op basis van opleidingsniveau, werkervaring en kwaliteiten.
  • Meer duidelijkheid: word je afgewezen? Dan mis je misschien nog wat werkervaring.

Nadelen?

  • Bij het gesprek wordt je identiteit onthuld: dat kan voor extra spanning zorgen maar ook kun je dan alsnog worden beoordeeld op afkomst of geloofsvoorkeuren.
  • Persoonlijke informatie niet vindbaar: zoals aanbevelingen op je LinkedIn-pagina of een portfoliowebsite.

'Een Marokkaans-Nederlandse vriend solliciteerde met zijn eigen naam en werd afgewezen. Vervolgens stuurde hij exact dezelfde brief en cv naar het leerwerkbedrijf, maar dan met een oer-Hollandse naam. Na deze tweede sollicitatie kreeg hij een uitnodiging om op gesprek te komen.' Student handel en administratie, niveau 4

 ‘Ik draag een hoofddoek’

Uit onderzoek blijkt; een deel van de bedrijven willen liever geen werknemer met een hoofddoek. Echter is dit wel in strijd met de wet. Werkgevers mogen dus niemand weigeren op basis van zijn of haar godsdienst, zo is dat vastgelegd. Het dragen van een hoofddoek valt onder deze regels.

Maar ja, wat heb je daaraan als je geen baan vindt?

Een studie wijst uit dat bijvoorbeeld de zoektocht naar een stageplaats voor meiden met een hoofddoek moeizaam kan zijn. Één op de tien studenten geeft aan discriminatie te ervaren.

Hoe ervaar jij dit?

Loop jij weleens aan tegen discriminatie tijdens de zoektocht naar een baan? En is anoniem solliciteren de oplossing? Laat het weten!

Auteur

Kristel Nosairi-Bulthuis
Geplaatst op