Even goed lezen
Lege stoel na ontslag
Ontslagen worden door je baas is in de meeste gevallen geen pretje. Zeker niet als je het naar je zin hebt op je werk of door je ontslag veel minder geld binnenkrijgt. Het kan ook zijn dat jij degene bent die vertrekt en dus ontslag neemt. Ben jij van plan om weg te gaan bij je baas? Lees dan eerst even wat wij te melden hebben over ontslag nemen!
Tips vóórdat je ontslag neemt

Afscheid nemen van je baas?

Simpel gezegd is ontslag nemen het opzeggen van je huidige baan. Het kan zijn dat je vrijwillig ontslag neemt, bijvoorbeeld vanwege een andere baan of omdat de uitdaging in je werk weg is. Maar het kan ook zijn dat je ontslag neemt doordat je een conflict hebt. Je hebt bijvoorbeeld ruzie met je baas of één van je directe collega’s. Of je nu vrijwillig of door een conflict besluit om ontslag te nemen: onthoud goed dat je het altijd netjes afhandelt! Alles waar jij minder zorgvuldig mee omgaat, kan tegen je gebruikt worden.

Ontslag nemen: hoe?
Misschien is het voor jou wel de eerste keer dat je ontslag neemt. Weet jij welke stappen jij moet nemen? Natuurlijk, je kunt ervoor kiezen om een simpel briefje of mailtje te schrijven waarin je aankondigt dat je vertrekt, maar de schoonheidsprijs verdient dat niet. En handig is het ook niet, want als er sprake is van een conflict, moet je ervoor zorgen dat alles goed in een ontslagbrief staat. Onze eerste tip: schrijf altijd een ontslagbrief. Nog beter is het als je eerst een gesprek met je baas aanvraagt. Daarin kan je vertellen dat je vertrekt. Tip: zorg er voor dat je baas altijd van jou te horen krijgt dat je vertrekt en dus niet van een collega. Een andere tip: laat negatieve dingen over je baan buiten beschouwing, maar benoem de positieve punten van je nieuwe job.

Ontslagbrief

Je contract zeg je dus op door een ontslagbrief op te stellen. Daarin vermeld je vanaf welke datum je vertrekt. Let op! Bij het nemen van ontslag moet je rekening houden met een opzegtermijn, een periode tussen de aankondiging van jouw vertrek en het daadwerkelijke vertrek. Meestal is dit een maand, maar het kan dus ook langer zijn. Kijk in je cao of contract hoe lang jouw opzegtermijn is (jouw cao vind je hier!). Zorg in het geval van een conflict dat je een kopie van je ontslagbrief hebt en stuur de brief eventueel aangetekend op.

Ook nog regelen…

Als je het gesprek gehad hebt en de brief verstuurd is, is het handig om aan jouw (bijna ex-)baas te vragen of hij als referentie wilt dienen voor jou. Een nieuwe baas kan hem of haar dan bellen om vragen te stellen over je functioneren (doe dit alleen als je zeker weet dat je baas vrijwel alleen maar positieve dingen over jou vertelt!). Ook krijg je een getuigschrift, waarin staat wat je gedaan hebt voor het bedrijf. Vraag erom als je deze niet automatisch krijgt. Bespreek tot slot ook nog even met je baas wat je doet met je openstaande vakantiedagen en zorg voor een goede overdracht.

Het kan natuurlijk ook nog zo zijn dat je baas jou een nieuw aanbod doet. Realiseer je dat je bij een vrijwillig ontslag geen recht heb op een WW-uitkering. Weet je zeker dat je vertrekt? Of is het laatste aanbod van je baas toch wel heel aantrekkelijk? Hoe dan ook, je merkt dat het nemen van ontslag niet over één nacht ijs gaat. Denk er goed over na, praat met mensen en maak een weloverwogen besluit!

wijzigingen in het onslagrecht!

Ontslagen door je baas? Sinds 1 juli 2015 zijn de regels rond het ontslag veranderd. Meer lezen?

Auteur

Stefan Valk
Stefan
Geplaatst op