Gespiegeld
Pim met poederkwast
"Ik wil Nederland glamour geven"

Pim is visagist

De bouw is voor jongens en de zorg is voor meisjes. Of toch niet? In Nederland zijn genoeg jongeren die als man in een vrouwenwereld of als vrouw in een mannenwereld werken. Zij luisteren niet naar vooroordelen en volgen ‘gewoon’ hun hart. Zo ook Pim, die zijn eigen bedrijf heeft: Menco Visagie.

“Eigenlijk wilde ik altijd al iets gaan doen met beauty of fashion. Toch koos ik in eerste instantie voor een opleiding bank- en verzekeringswezen. Dat had te maken met de spreekwoordelijke kast waar ik in zat. Toen ik eenmaal eerlijk was over mijn geaardheid, was de overstap naar een opleiding tot visagist niet moeilijk.”

“Ik vind het niet erg dat ik als man in een zogenaamde vrouwenwereld werk. Gelukkig is omgaan met vrouwen voor mij gesneden koek. Ik heb altijd alleen maar vrouwen om me heen gehad. Ik denk trouwens dat het in mijn voordeel werkt dat ik een man in een vrouwenwereld ben. Vrouwen kunnen onderling behoorlijk kattig tegen elkaar doen en jaloers op elkaar zijn. Als ik tegen een vrouw zeg dat haar foundation niet goed zit, wordt dat sneller geaccepteerd dan wanneer een andere vrouw dat zou zeggen.”

“Ik noem ze Oempaloempa’s, vrouwen met een oranje hoofd en een witte hals. Regelmatig komen ze voorbij. Net als de zogenaamde verbaasde wenkbrauw. Het is belangrijk om daar op een tactische manier wat van te zeggen én goede tips te geven, zodat ze het de volgende keer beter kunnen doen. Over het algemeen zijn Nederlandse vrouwen heel degelijk qua make-up. Mijn missie is dan ook om Nederland meer glamour te geven. Ze mogen wat dat betreft best een voorbeeld nemen aan Italiaanse vrouwen.”

“De belangrijkste tip die ik mee wil geven aan visagisten in de dop is dat zij moeten kiezen voor een goede school. Het is een lastige wereld om binnen te komen, dus een goede opleiding is heel belangrijk. Dit is vaak wel erg duur, maar geloof me: het betaalt zich terug. En wees niet onzeker. Modellen en ontwerpers kunnen heel hard zijn, bijvoorbeeld als ze iets niet mooi vinden waar jij misschien wel erg trots op bent. Als visagist moet je hier goed mee kunnen omgaan.”

Wil jij ook meedoen?

Ben jij die zeldzame man of vrouw in jouw beroep of klas? Lijkt het je leuk om anderen te vertellen over jouw keuze? Wij gaan graag met je in gesprek.

Auteur

Anouk Zwager
Anouk
Geplaatst op