Even goed lezen
meisje met geld in hand
“Acht tips die je naar een hoger salaris gaan brengen”

Zo regel je een goed salaris

Mensen die roepen dat geld niet gelukkig maakt, daar snap ik niks van. Het is natuurlijk geen voorwaarde voor geluk, maar ik geloof toch echt wel dat een stevig gevulde bankrekening mij blijer maakt (want dan kan ik dus onbeperkt schoenen en tassen kopen enzo). Denk jij er ook zo over? Dan heb je twee opties: een bank overvallen (maar ik zei hier al dat dat echt geen goed idee is) of salarisverhoging regelen.

Als je het snel zegt, dan klinkt het makkelijk: salarisverhoging regelen. Toch is zo’n gesprek met je (toekomstige) baas niet voor iedereen peanuts. Je moet goed voorbereid bij de onderhandeling verschijnen en om je een handje te helpen krijg je hierbij onze tips voor een succesvolle salarisonderhandeling.

Tip 1: Bereid je goed voor
Met een goede voorbereiding is de kans van slagen natuurlijk vele malen groter. Een aantal van de volgende tips heeft ook betrekking op de voorbereiding, maar ik wil het toch nog even apart benoemen. Doe bijvoorbeeld een onderzoek naar het gemiddelde salaris voor iemand van jouw leeftijd met jouw functie. Je kunt ook de cao raadplegen. Daar worden vaak afspraken over salaris in vastgelegd. Kijk naar de financiële positie van het bedrijf waar je werkt of gaat werken. Hebben ze onlangs successen geboekt? Of hebben er reorganisaties plaatsgevonden? Dat maakt namelijk nogal een verschil voor jouw onderhandelingspositie.

Tip 2: Zoek uit wat je waard bent
Eigenlijk heeft dit ook met voorbereiding te maken. Voor je in onderhandeling gaat met je (nieuwe) werkgever, is het goed om te bepalen wat je waard bent. Kijk naar je opleidingsniveau, de inhoud van je functie en je potentie. Vraag eens rond bij anderen wat zij verdienden toen ze een soortgelijke functie én jouw leeftijd hadden en kijk vooral op internet wat er te vinden valt over een bij jou passend salaris.

Tip 3: Bepaal je grenzen
Eigenlijk geldt deze tip voor iedere onderhandeling: bepaal je grenzen. Als jij het echt niet acceptabel vindt om voor een bepaald salaris te werken, dan moet je aangeven waarom je daar zo over denkt en hier ook bij blijven. Als je voor jezelf een grens bepaald hebt, is het makkelijker om standvastig op te treden. Als je zo’n grens niet hebt dan bestaat namelijk de kans dat je met een vervelend gevoel de onderhandeling moet verlaten omdat je ergens akkoord mee bent gegaan waar je het eigenlijk absoluut niet mee eens bent. Dus: bepaal wat jouw grens is!

Tip 4: Laat de ander beginnen met bieden
Dan heb je meteen een realistisch beeld van de rest van de onderhandeling. Het kan twee kanten op gaan: het openingsbod van de ander verrast je in positieve zin. Dan: ga niet meteen akkoord, ook al ben je tevreden met het aanbod. De ruimte voor onderhandeling is er, dus waarom zou je die niet pakken? Het openingsbod kan ook enorm tegenvallen. Dan: blijf rustig, vertel eerlijk dat dit nou niet bepaald is wat jij in gedachten had en leg uit waarom niet. Doe dan vervolgens je tegenbod. Most important: verlies je grens niet uit het oog!

Tip 5: Vertel niet exact wat je eerdere salaris was
Als je een nieuwe baan vindt, dan wordt er gegarandeerd gevraagd naar je vorige salaris. Dit is voor je nieuwe werkgever namelijk een goed meetpunt om te bepalen wat hij jou gaat bieden. Een exact bedrag noemen is dus niet heel verstandig, want daar kun je jezelf nog wel eens mee in de vingers snijden. Je kunt eigenlijk op twee manieren antwoord geven. De eerste is gewoon duidelijk zijn: “Dit vind ik niet relevant.” Klaar. Je kunt ook aangeven dat je huidige salaris prima past bij jouw persoonlijke marktwaarde en bij de inhoud van je functie.  

Tip 6: Meet je niet aan collega’s
Als je al in dienst bent en er in de loop van de tijd achter komt dat collega x of y meer verdient dan jij terwijl jij toch echt veel meer en beter werk verzet, dan is het verleidelijk om tegen je werkgever te roepen dat je dit heel gek, raar en stom vindt en dat jij ook meer salaris wilt. NIET. DOEN. Je maakt geen goede indruk en je verhoging is verder weg dan ooit. Als je werkgever al vindt dat jij best wat meer kunt gaan verdienen, dan is dat omdat hij tevreden is over jou, los van de vergelijking met de ander. Gebruik dus je eigen kwaliteiten en vergelijk je niet met anderen.

Tip 7: Verzin alternatieven
Een beloning hoeft natuurlijk niet altijd in de vorm van geld te zijn. Kijk, ik begrijp heus wel dat je van een laptop van de zaak geen nieuwe schoenen kunt kopen, maar als meer salaris er simpelweg niet in zit, dan zijn er vast andere manieren om je tegemoet te komen. Denk dus bijvoorbeeld aan het aantal vakantiedagen, een auto of laptop van de zaak en de mogelijkheid om cursussen en opleidingen te volgen.

Tip 8: Leg het vast!
Zoals je met al je afspraken moet doen: leg het vast. Dan kan er achteraf nooit heibel over ontstaan.

De vakbond onderhandelt over jouw salaris!

Een vakbond maakt namens werknemers afspraken met werkgevers. Ook over het salaris. Deze afspraken worden vastgelegd in de cao. Als je dus inspraak wilt hebben op bijvoorbeeld salarisonderhandelingen dan is het verstandig om lid te worden van een vakbond. Bij CNV Vakmensen weten we dat de inspraak van jongeren vaak beperkt is en daarom bieden we studerende jongeren een gratis lidmaatschap voor de periode van twee jaar aan. Kun je dus twee jaar kennismaken met alle facetten van de vakbond. En dat is echt nog veel meer dan alleen cao-onderhandelingen hoor.

Auteur

Anouk Zwager
Anouk
Geplaatst op