Echt gebeurd
meisje achter de kassa
Als je een nieuwe arbeidsovereenkomst aangaat dan wordt daar hoogst waarschijnlijk een proeftijd in opgenomen. Wat zijn je rechten en plichten omtrent dit onderwerp?
“Tijdens mijn proeftijd ontdekte ik dat ik zwanger was”

Wat is dat nou eigenlijk, de proeftijd?

Het klinkt een beetje oneerbiedig, een proeftijd. Bij een nieuwe baan is het logisch dat je je moet bewijzen. Natuurlijk geeft een sollicitatiegesprek aardig weer wat voor persoon jij bent, maar het gebeurt wel eens dat iemand aangenomen wordt, die na een paar weken totaal niet blijkt te functioneren. En daarom, ladies en gentlemen, is er dus de proeftijd.

Wel of geen proeftijd?
Niet in ieder contract mag een proeftijd opgenomen worden. Heb jij bijvoorbeeld een tijdelijk contract voor de periode van zes maanden of minder? Dan geldt een proeftijd niet. Is jouw contract voor een periode van minimaal 6 maanden en maximaal 24 maanden? Dan mag jouw werkgever maximaal één maand proeftijd in de arbeidsovereenkomst opnemen. Heb je een contract voor langer dan twee jaar of voor onbepaalde tijd, dan bedraagt de maximale proeftijd twee maanden. Als je eenmaal je proeftijd gehad hebt, mag deze niet nog een keer opgenomen worden in een eventueel volgend contract.

Een verkeerde proeftijd?
Het kan natuurlijk gebeuren dat jij een contract voor zes maanden of korter hebt en dat jouw werkgever (per ongeluk) een proeftijd opgenomen heeft. In dat geval is het niet rechtsgeldig en mag jouw werkgever je niet ontslaan. Als je ziek wordt tijdens de proeftijd, mag je werkgever deze ook niet verlengen. Het kan dus niet zo zijn dat jij een proeftijd hebt van een maand, jij vervolgens twee weken ziek bent en jouw werkgever besluit om de proeftijd met twee weken te verlengen. Je kunt wel ontslagen worden in je proeftijd, ook al ben je ziek (geweest). In dat geval kun wellicht aanspraak maken op een ziektewetuitkering.

Ontslag tijdens proeftijd
De werkgever neemt een proeftijd in het contract op, zodat hij kan kijken wat voor vlees ‘ie in de kuip heeft. En een proeftijd is voor de werknemer prettig, omdat je dan écht kunt bepalen of het bedrijf bij je past en of je een klik hebt met collega’s. Mocht het allemaal tegenvallen, van jouw kant of vanuit de werkgever, dan kun je in de proeftijd ontslag nemen of ontslag krijgen. De werkgever is in dit geval niet verplicht om een reden te geven, maar vaak gebeurt dat wel. Wel zo netjes namelijk. Als je zelf ontslag neemt tijdens de proeftijd moet je er wel rekening mee houden dat je geen recht hebt op een WW-uitkering.

“Tijdens mijn proeftijd ontdekte ik dat ik zwanger was”
Simone (26) was net begonnen bij haar nieuwe werkgever toen ze ontdekte dat ze zwanger was. “Na een kleine week werken had ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Natuurlijk twijfelde ik of ik dit aan mijn kersverse werkgever moest vertellen. Ik kende de verhalen van vrouwen die ontslagen werden in de proeftijd of geen nieuw contract kregen, vlak nadat ze hun werkgever hadden verteld in verwachting te zijn. Toch besloot ik eerlijk te zijn. Ik dacht dat we dan samen konden zoeken naar een goede oplossing. Fout. Twee dagen na mijn mededeling werd ik door mijn werkgever bij hem geroepen. Ik kon meteen vertrekken want volgens hem functioneerde ik niet naar behoren. Ik heb hem nog gevraagd hoe hij dat na twee weken al zo zeker wist, maar een duidelijk antwoord kreeg ik niet. Ik heb mijn spullen gepakt en ben gegaan. In het begin heb ik vaak gedacht 'wat als ik het pas na mijn proeftijd verteld had’. Gelukkig kon ik al gauw concluderen dat ik juist en eerlijk gehandeld had en absoluut niet voor zo’n werkgever wilde werken.” Inmiddels is Simone sinds afgelopen mei de trotste moeder van een gezonde dochter. “Ik heb geleerd dat een zwangerschap echt niet te plannen is én dat mijn dochter mij gelukkiger maakt dan dat mijn oude job ooit zou doen. Over een paar maanden ga ik weer solliciteren en ik ga er vanuit dat ik dan een betere werkgever tref.”

Juridische hulp nodig?

Als lid van CNV Vakmensen heb je recht op juridische hulp bij conflicten met je werkgever, zoals in het geval van Simone of als je bijvoorbeeld niet genoeg salaris krijgt. Ben je nog student, dan is je lidmaatschap de eerste twee jaar zelfs gratis.

Auteur

Anouk Zwager
Anouk
Geplaatst op