Even goed lezen
superman met werkkoffer
Regelmatig van baan wisselen, is dat nou wel zo handig?

Jobhoppen: ja of nee?

Mijn vader werkt al honderd jaar (oké, dat is overdreven maar toch zéker 35 jaar) bij dezelfde werkgever. Hij ging daar werken toen hij van de middelbare school kwam en het is mij een raadsel hoe ‘ie dat al die tijd al volhoudt, want het lijkt mij dat je op een gegeven moment toch een beetje uitgeleerd of uitgekeken raakt en je behoefte hebt aan iets nieuws.

Maar nee, daar heeft mijn vader dus geen last van. Vroeger was het nou eenmaal doodnormaal om na de middelbare school een organisatie binnen te stappen en daar op pensioenleeftijd pas weer te vertrekken (nog vijftien jaar te gaan, pap). Een jaar of vijftien geleden kwam jobhoppen in de mode en tegenwoordig weten we het eigenlijk niet meer zo goed. Blijven we hangen of moeten we veel en vaak wisselen?

Hoppers versus plakkers
We kunnen de werkzame beroepsbevolking grofweg opsplitsen in twee groepen: de hoppers en de plakkers. De hoppers die wisselen regelmatig van baan, de plakkers blijven lekker zitten waar ze zitten. Zoals ik net al zei, vroeger was jobhoppen haast ondenkbaar. Men kwam en men bleef. Maar zo’n vijftien jaar geleden kwam daar dus verandering in, want mensen gingen jobhoppen. Niet langer dan één of twee jaar bij dezelfde werkgever blijven, maar kijken wat de wereld van werken nog meer te bieden heeft. Maarrrr, het aantal jobhoppers is de afgelopen jaren juist weer afgenomen. De economische crisis lijkt me een logische verklaring. Zo ontzettend veel werk was er nou ook weer niet, bij ieder bedrijf werd wel gereorganiseerd en een vast dienstverband was zo ongeveer ondenkbaar. En nu? We zijn economisch gezien weer op de weg terug, dus zouden we dan nu weer massaal aan het jobhoppen slaan? Ik ga eens even wat voor- en nadelen op een rij zetten.

Voordelen
Het regelmatig wisselen van baan kent wel een aantal voordelen. Zo zou het volgens kenners bijdragen een sterkere groei van het salaris. Dit zou zelfs de belangrijkste motivatie zijn om van baan de switchen. Daarnaast is het goed om veel ervaring op te doen, bij verschillende werkgevers, in verschillende sectoren, met verschillende mensen. Door veel te zien, te proberen en te doen, kun je uiteindelijk écht ontdekken wat je wilt en welk type bedrijf jou ligt (of niet).

Nadelen
Klinkt goed allemaal, maar natuurlijk heeft jobhoppen ook nadelen. Zo kan jouw gedroomde toekomstige werkgever denken ‘die Anouk die huppelt ook maar van hot naar her. Die is vast niet erg loyaal en in haar investeren is misschien wel kansloos want voor je het weet is ze weer vertrokken.’ En dat is natuurlijk niet heel positief. Daarnaast is het een heel jachtig arbeidsbestaan als je continu bezig bent met zoeken naar meer, nieuw en anders. Volgens mij ben je dan nooit tevreden met wat je hebt.

Of jobhoppen wat voor jou is dat moet je uiteindelijk zelf bepalen. Ik ken genoeg mensen die niet super honkvast zijn, maar ik ken er ook genoeg die prima zitten waar ze zitten en totaal niet de behoefte voelen om verder te kijken. Leer je nog genoeg nieuws (of heb je daar helemaal geen behoefte aan), heb je nog voldoende uitdaging en ga je niet met tegenzin naar je werk? Dan denk ik dat je goed zit. Heb je wel last van dit soort gevoelens of zie je een vacature voor jouw droombaan? Go get it. “Great things never came from comfort zones”, zeg ik altijd maar.

Toe aan iets nieuws?

Heb je fanatiek gehopt en wil je vastigheid? Of zit je juist al eeuwen vast en ben je toe aan iets nieuws? Bij CNV Vakmensen hebben we James, de loopbaanexpert. Bij James kun je terecht voor al jouw vragen omtrent loopbaanontwikkeling.

Auteur

Anouk Zwager
Anouk
Geplaatst op