Even goed lezen
man achter laptop met kindje
Werken zonder vaste werkplek of werktijden, zo kunnen we Het Nieuwe Werken in grote lijnen omschrijven. Maar hoe doe je dat nou?
“Het is vast heerlijk om in je joggingbroek te zitten, maar het geeft tóch een zondagsgevoel”

Hoe werkt Het Nieuwe Werken

De eerste keer dat er over Het Nieuwe Werken gesproken werd, was in 2005. Bill Gates schreef over een wereld waarin samenwerken en ICT hand in hand gaan. Inmiddels zijn we tien jaar verder en wordt deze manier van werken door steeds meer organisaties doorgevoerd.

Zo ongeveer vijftien jaar geleden was het doodnormaal om iedere dag om half negen op kantoor te verschijnen, in te klokken en om 17.00 weer uit te klokken en naar huis te gaan. E-mail op je telefoon of een WhatsApp-groep met collega’s, daar had nog nooit iemand van gehoord. Werk was werk en privé was privé. Tot de brief van Bill Gates. En nu, in 2015, is de lijn tussen werk en privé vager dan ooit.

Altijd online
Ik ben met mijn 24 (bijna 25) jaar natuurlijk nog hartstikke jong, maar als we het hebben over ‘het internet’ en ik kan meepraten over de tijd dat ik per dag een half uurtje op MSN mocht omdat de internetverbinding via de telefoon ging (dat geluid, onbetaalbaar), dan voel ik me wel een tikkeltje oud. Ik kan me er nu ook niets meer bij voorstellen, want ik ben altijd en overal online. Mijn werkmail check ik rustig in de avond of in het weekend, met mijn collega’s WhatsApp ik hele dagen en tijdens kantooruren (voor zover kantooruren nog bestaan) kijk ik ook heus wel eens op Facebook. Kortom: de lijn tussen werk en privé is vaag en dat komt voor een groot deel (of misschien wel helemaal) door het feit dat we altijd en overal online kunnen zijn. En dat zorgt ervoor dat ik niet per se van half negen tot vijf werk, maar misschien soms een uurtje meer en soms een uurtje minder. Als ik mijn werk maar op tijd klaar heb en de kwaliteit goed is. Eigenlijk worden we steeds minder gedreven door controle en uren en steeds meer door resultaten.

Thuiswerken
De eindeloze mogelijkheden op het gebied van het wereldwijde web, zorgen er ook voor dat je prima vanaf andere locaties dan kantoor zou kunnen werken als jouw functie dat toelaat. Zelf werk ik als redacteur en eigenlijk maakt het niet heel veel uit vanaf welke plek ik mijn stukken tik. Natuurlijk vind ik het leuk, gezellig en makkelijk om mijn collega’s regelmatig te zien, maar thuiswerken is voor mij echt een uitvinding. Dat heeft twee redenen: het scheelt minimaal twee uur per dag reistijd en die twee uur kan ik natuurlijk veel nuttiger besteden én ik kan in mijn eigen coconnetje doortikken, zonder dat er om de vijf minuten iemand tegen me staat te kletsen. Maar voor thuiswerken zijn wel een aantal voorwaarden. Zo moet bijvoorbeeld de techniek het toelaten, je functie ernaar zijn en je baas moet je vertrouwen. Omdat thuiswerken best wat oefening vereist, hierbij wat tips:

  • Doe net of je gewoon onder de mensen bent. En dan bedoel ik qua uiterlijke verzorging. Ik begrijp heus dat het heerlijk is om heel de dag in je joggingbroek, met je haar in de oorlog en make-uploos op je computer te rammen, maar je krijgt er tóch een zondagsgevoel van en ik weet niet wat jij op zondag doet natuurlijk, maar ik niet veel in ieder geval.
  • Neem de tijd voor pauze. Ik schreef vorige week al dat de lunchpauze hartstikke belangrijk is en als ik thuiswerk dan schiet die lunch er nog wel eens bij in. Ik vergeet het gewoon.
  • Zorg voor frisse lucht. Het is echt niet erg als je even met je kopje koffie in de tuin gaat zitten. Het is verleidelijk om non-stop te werken (je wilt toch niet de indruk wekken dat een thuiswerkdag een verkapte vrije dag is), maar zeg eens eerlijk: als je negen uur lang op kantoor bent, hoe veel uren ben je dan écht productief?
  • Kies het juiste werk. Ik spaar van donderdag tot en met dinsdag altijd de tekstklussen op. Daar heb ik geen collega’s bij nodig en het is fijn om dat te doen in een rustige omgeving. Bedenk dus goed of jouw klusjes echt geschikt zijn voor thuiswerken.
  • Wees bereikbaar. Dat jij niemand van je collega’s nodig hebt, wil niet zeggen dat zij ook zonder jou kunnen.  

Is het voor jou mogelijk om thuis te werken? Zo nee, waarom niet? Zo ja, doe jij dit al en hoe geef je daar invulling aan?

Auteur

Anouk Zwager
Anouk
Geplaatst op