Even goed lezen
meisje met man aan tafel
Je hebt een goed cv gemaakt en een sterke brief geschreven, meerdere sollicitatierondes doorstaan en je bent aangenomen. Nu alleen het arbeidsvoorwaardengesprek nog…
“Je zin doordrukken is niet sjiek. Gedraag je!”

Waar moet je op letten bij het arbeidsvoorwaardengesprek?

Nadat je aan de hand van onze tips jouw cv hebt opgesteld en deze samen met de motivatiebrief verstuurd hebt, ben je goed door het sollicitatiegesprek gekomen en nu mag je op arbeidsvoorwaardengesprek. Nice job. Om ook daar goed beslagen ten ijs te komen, vertel ik je vandaag alles wat je weten moet over dit gesprek én krijg je gratis en voor niks een paar tips zodat ook dit gesprek goed verloopt en jij gauw aan de slag kunt bij je nieuwe werkgever.

Tijdens een arbeidsvoorwaardengesprek, je raadt het al, bespreek je met jouw werkgever to be de arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan zaken als werktijden en -dagen, salaris, vrije dagen en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eventuele auto van de zaak en scholing. Een best wel belangrijk gesprek dus. Omdat een arbeidsvoorwaardengesprek eigenlijk een continue onderhandeling is, moet je goed voorbereid zijn zodat je het maximale eruit kunt halen. Ga ik je vandaag bij helpen.

Wat wil je?
Eigenlijk ben je bij voorbaat al kansloos als je niet duidelijk weet wat je wilt. Alles valt of staat met een goede voorbereiding. Om te beginnen zou ik eens kijken of het bedrijf waar jij gaat werken een cao heeft. In deze cao zijn namelijk afspraken vastgelegd over bijvoorbeeld vakantiedagen en salaris. Dit betekent natuurlijk niet dat er helemaal geen onderhandelingsruimte is, maar het geeft wel mooi de kaders weer. Geen cao gevonden? Dan moet je voor jezelf gaan bedenken wat jij een acceptabel salaris vindt (want laten we eerlijk zijn: dit is hét punt van onderhandeling). Hoe je dat doet, daar schreef ik al eens over en die blogpost lees je hier. Verder zou ik ook aandacht besteden aan scholing en werktijden en –locaties. Kijk ook goed naar de duur van het contract en een eventuele proeftijd. Daar komen best wat regeltjes bij kijken. Die lees je hier. Kortom, bedenk voor jezelf: wat vind ik belangrijke punten, wat wil ik minimaal hebben en is dit alles volgens de regels. Dan komt het heus goed!

Tips
Natuurlijk geven we jou ook nog wat tips die meer met de tactiek van onderhandelen te maken hebben.

  • Denk goed na over de onderbouwing van jouw eisen. Waarom vind je dat je recht hebt op dat salaris? En waarom is het voor jou belangrijk om één dag per week vanuit huis te werken?
  • Blijf jezelf. Verander dus niet in één of andere feeks die per se haar zinnetje door wil drukken (note to self), want dat is niet sjiek en je laat een enorme slechte indruk op je kersverse werkgever achter.
  • Hoort eigenlijk een beetje bij de vorige: gedraag je. Het is heus niet erg als jij duidelijk bent over wat je wel en niet wilt, maar ga niet in de persoonlijke aanval.
  • Onthoud dat de ‘tegenpartij’ ook iets van jou wilt. Vaak wordt dit vergeten en dat is ook logisch, je wilt natuurlijk graag die baan. Maar als ze jou niet in dienst willen hebben, dan had je daar überhaupt al nooit gezeten. Fijne uitgangspositie, lijkt me.
  • Laat de ander beginnen, luister goed naar wat de ander zegt en stel vervolgens de vragen.
  • Houd zenuwtrekjes in bedwang. Het is heus hartstikke spannend, maar echt zelfverzekerd kom je niet over als je continu met je pent loopt te klikken of met je voet loopt te tikken.
  • Kijk de ander aan. Heeft ook weer met zelfverzekerdheid te maken.
  • Last but not least: ga niet in op het allereerste aanbod. Dit gesprek vindt niet voor Jan met de korte achternaam plaats, dus gebruik het dan ook. Anders krijg je achteraf spijt.

GO GET 'EM!

Auteur

Anouk Zwager
Anouk
Geplaatst op