Even goed lezen
clown met vergrootglas
De bedverwarmer, zeemeermin en de handdoeken snuiver

De meest bizarre banen

Omdat woensdag niet mijn favoriete dag van de week is (daar gaan we het nog wel eens over hebben), vond ik het een goed idee om eens onderzoek te doen naar lichtelijk idiote baantjes waar we stiekem eigenlijk allemaal best wel jaloers op zijn. 

Ik ben redacteur, jij misschien wel stratenmaker, juf of kapster. Maar er bestaan (dit is geen grap) ook mensen die ‘bedverwarmer’ of ‘zeemeermin’ zijn om voor brood op de plank te zorgen. Hierbij een lijst met – naar mijn idee – bizarre banen. Voor de fun en misschien wel voor inspiratie.

Golfballenduiker
Eigenlijk heb je hier geen uitleg bij nodig. Een golfballenduiker vist verdwaalde golfballen van de bodem van vijvers en andere wateren. Denk maar niet dat dit een easy job is hoor, want over het algemeen is dat water niet bepaald schoon.

Zeemeermin
In Amerika en in Frankrijk heb je dus een zeemeerminnenschool. Daar worden meiden opgeleid tot zeemeermin en zij zijn vervolgens in te huren voor feesten en partijen. Het is maar goed dat ik daar onlangs pas achter ben gekomen, want ik was vroeger fan van Ariël (eigenlijk meer van Botje) dus deze baan is mij echt op het lijf geschreven.

Bedverwarmer
Nog zo’n baan waar ik volgens mij echt aangeboren talent voor heb: bedverwarmer. In Londen schijn je dus een hotel te hebben waar je jouw bedje kunt laten voorverwarmen. Een professionele bedverwarmer gaat vijf minuten voordat jij naar bed wilt in jouw bed liggen, zodat je geen koude voeten krijgt. Het idee is leuk, maar geef mij dan maar een elektrisch dekentje. Vind ik iets hygiënischer. De taak van de verwarmer is dan wel weer wat voor mij.

Een treinduwer
Deze ken je vast wel. In China (of in ieder geval ergens in Azië) heb je van die mannetjes die iedereen echt letterlijk de trein in schoppen. Nog nooit van gehoord? Bekijk dit filmpje dan maar eens. 

Handdoeken snuiver
Er gaat bijna niets boven de geur van een vers gewassen handdoek. Er zijn dus mensen die hun geld verdienen met het snuffelen aan handdoeken. Papieren handdoeken welteverstaan. En ze moeten reukloos zijn. Dus nee, als ik nou vers gewassen handdoeken mocht ruiken dan had ik een carrièremove overwogen, maar een reukloze papieren handdoek geurwise inspecteren laat ik maar aan de professionele handdoeken snuiver over.

Nu even serieus

Het zou natuurlijk heel vervelend zijn als jij een baan hebt waar je niet op je plek zit. Dat golfballenduiker of zeemeermin nou niet direct iets is wat je wél wilt gaan doen, dat begrijpen we. Maar wist je dat je bij James van de Vakbond terecht kunt voor al jouw vragen over je loopbaan?

Auteur

Anouk Zwager
Anouk
Geplaatst op