Gespiegeld
Gespiegeld: Leanne
Leanne van den Berg (21) zit in het laatste jaar van haar studie Meubelmakerij aan het Hout- en Meubileringscollege.
“Geweldig: van boom tot meubelstuk"

Leanne wordt meubelmaakster

“Drie jaar geleden startte ik de opleiding Meubelmakerij. Het vakgebied van de techniek sprak mij op de middelbare school al erg aan. Lassen vond ik bijvoorbeeld leuk, maar hout bewerken vond ik het allermooiste. Aan het Hout- en Meubileringscollege kies je in het eerste jaar al een specialisatie. Scheepsinterieurbouw was een optie, maar meubelmaker is nog ambachtelijker en dat vind ik leuk.”

“Nu zit ik in het derde jaar. In een klas van 25 leerlingen ben ik het enige meisje. Op school zijn er nog wel meer meiden, hoor. Ik vind het niet vreemd om tussen alleen maar jongens te zitten. Toevallig was dat op de middelbare school eigenlijk ook altijd het geval. Er is gelijkwaardigheid in mijn klas en eerlijkgezegd voel ik me één van de jongens. Als ik iets zwaars moet tillen, kan ik toch mooi een beroep doen op één van mijn klasgenoten.”

“Binnenkort begin ik aan mijn examenmeubel: een eikenhouten bureau in opdracht voor een klant.  Eerst ontwerpen en schetsen, dan met machines én mijn handen aan het werk. Ik werk graag met mijn handen. Van een boom uiteindelijk een mooi meubelstuk maken vind ik geweldig. Het geeft me voldoening.”

Wil jij ook meedoen?

Ben jij die zeldzame man of vrouw in jouw beroep of klas en lijkt het je leuk om anderen te vertellen over jouw keuze? Wij gaan graag met je in gesprek!

Auteur

Stefan Valk
Stefan
Geplaatst op