Even goed lezen
Eten op het werk
Door onregelmatige werktijden of doordat je vandaag weer eens moet overwerken, kan het zijn dat jij je avondeten vanavond op je werk moet nuttigen. Voor de meeste mensen geen probleem, als het maar niet iets is dat je vijf werkdagen per week doet. Tips en trucs over het avondeten op je werk lees je vandaag!
“Snel een bord bami naar binnen werken”

Gezond avondeten op het werk: het kán!

Dat gezond leven ook belangrijk is voor je carrière, liet Anouk je hier al eens zien. Ook gezond eten kwam in dit artikel aan bod. Nog even kort de voordelen van gezond eten:

  • Meer energie door de goede bouwstoffen die erin zitten
  • Minder stress, vooral bij voedsel met vitamine C
  • Positief effect op het verouderingsproces, vooral fruit want dat zit vol anti-oxidanten
  • Geen overbodige calorieën
  • Goedkoper! Kraanwater is bijvoorbeeld goedkoper dan frisdrank


Lekker dineren

Dan kan het dus ook zo zijn dat je ’s avonds moet werken. Bijvoorbeeld doordat jij werkdiensten hebt van 15.00 tot 23.00 uur. Of omdat je gewoon in een drukke periode op je werk zit en je moet overwerken. Een lekker bord bami, spaghetti of stamppot gaat er tussendoor waarschijnlijk wel in!

De favorieten

Naast de hierboven genoemde maaltijden zijn er nog een aantal andere gerechten die avondeters op het werk vaak naar binnen werken. Noodles bijvoorbeeld of salades (die ’s ochtends thuis al gemaakt worden of even snel gekocht worden in de supermarkt). Een andere favoriet van overwerkend of onregelmatig werkend Nederland is het bekende broodje (met kaas of worst of rijkelijk belegd met bijvoorbeeld groente en vis of vlees).

Waar moet je op letten?
Oké, dan even over de zaken waar je rekening mee moet houden als je in de avond op je werkt eet.

  • Wat kan er? Daarmee bedoel ik: is er bijvoorbeeld een magnetron op je werk, waarin je een kant-en-klare maaltijd kunt opwarmen? Als dit niet het geval is, wordt warm eten een stuk lastiger. Tenzij er een goed bedrijfsrestaurant is of een goed tentje om de hoek van je werk. Of je kiest voor noodles: daar hoeft vaak alleen maar wat warm water bij!
  • Gezond! Het is een beetje een herhaling, maar het is heel erg belangrijk om gezond te eten. En denk niet dat dat niet mogelijk is als je op je werk even snel wat moet eten. Hier kun je wel wat inspiratie opdoen voor handige ‘to-go’ recepten!
  • Neem de tijd! Natuurlijk moet jij snel door, anders was je ook niet op je werk gebleven. Maar het is ook belangrijk om even de tijd te nemen om jouw maaltijd te nuttigen. Zo ontspan je even en kan je eten ook rustig zakken.
  • Draai lunch en avondeten om! Ook nog een mogelijkheid natuurlijk. Je neemt tussen de middag een grote maaltijd en kiest ’s avonds voor wat lichts. Een bijkomend voordeel: als je na je werk nog gaat sporten, heb je geen last van een volle maag.

Zo, voor nu (of straks): eetsmakelijk!

Auteur

Stefan Valk
Stefan
Geplaatst op