Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
CNV Zelfstandigen

Raad van Zelfstandige Professionals zoekt meedenkers

De Raad van Zelfstandige Professionals van CNV Vakmensen is op zoek naar leden die willen meepraten en -denken over het CNV-beleid ten aanzien van zelfstandigen.

De Raad van Zelfstandige Professionals komt op voor de belangen van leden die als zelfstandige werken en lid zijn van CNV Vakmensen. Op de agenda staan bijvoorbeeld zaken als bescherming tegen arbeidsongeschiktheid. Daarnaast ontplooit de Raad allerlei activiteiten. Afgelopen periode waren dat bijvoorbeeld: 

  • Het opstellen van een enquête om de behoefte aan dienstverlening onder leden van CNV Zelfstandigen te onderzoeken.
  • Het bepalen van de thema’s voor de workshops waar leden van CNV Zelfstandigen zich met korting voor kunnen inschrijven.
  • Het voeren van gesprekken met de vice-voorzitter en beleidsmedewerkers van CNV Vakmensen over diverse thema’s. Bijvoorbeeld over de pensioenopbouw voor zelfstandigen, over manieren om financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid op te vangen, over de wet DBA en over opleidingsmogelijkheden voor zelfstandigen.
  • Input geven voor de standpunten van CNV Vakmensen over arbeidsvoorwaarden in diverse sectoren en dan vooral als het gaat om zaken die zelfstandigen betreffen.

Lees meer over de Raad >

Nieuwsgierig?

Werk jij als zelfstandige of combineer jij je baan met werkzaamheden als zelfstandige? En ben je nieuwsgierig naar de vacature? Neem dan contact op met Barbara Bosgoed. Zij is coach voor de Raad van Zelfstandige Professionals en vertelt je graag meer over de werkzaamheden van de Raad en de faciliteiten die CNV Vakmensen biedt aan leden die zich willen inzetten voor de bond. Ze is te bereiken op: 06-20471876.