Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
CNV Zelfstandigen

Een vakbond en zelfstandigen

Zelfstandigen vervullen op de arbeidsmarkt een grote rol, in steeds meer sectoren. CNV Vakmensen is er voor álle werkenden, ongeacht dienstverband of contractvorm. 

Hoeveel jaar werk je tijdens je leven? Dat is verschilt natuurlijk per persoon. Voor de een zal dit een paar jaar zijn, voor een ander misschien wel 50 jaar. Vroeger was het normaal dat je jarenlang bij dezelfde werkgever werkte. Die tijd ligt achter ons. Nu is het heel normaal dat je tijdens je werkbare leven bij verschillende werkgevers gaat werken. Met verschillende contracten. Flex, vast of als zelfstandige. Bij elk soort contract heb je weer andere vragen en loop je tegen andere problemen aan.

Wat doet CNV Zelfstandigen voor mij?

Ongeacht de contractvorm of het soort dienstverband, CNV Zelfstandigen biedt ondersteuning. Als je een antwoord wilt hebben op een vraag bijvoorbeeld of juridische ondersteuning nodig hebt. Wat betekenen wij voor jou?

  • Advieslijn zelfstandigen: antwoord op jouw (juridische) vragen.
  • Rechtsbijstandsverzekering bij conflicten en privésituaties.
  • Interessante workshops met hoge kortingen voor onze leden.
  • Deelnemen aan speciale themadagen.
  • Belangenbehartiging in politiek Den Haag: wij zitten bij de werkgever (jouw opdrachtgever) aan tafel.

Jouw invloed op ons beleid

CNV is een vereniging. Dat betekent dat de leden invloed hebben op het beleid. Jij kunt invloed uitoefenen via de Raad van Zelfstandige Professionals. Jij kunt kiezen wie er in die raad komt te zitten, maar je kunt jezelf ook verkiesbaar stellen.

De leden binnen deze raad zijn, net als jij, werkzaam als zelfstandige. Deze ervaringsdeskundigen weten precies waar je als zelfstandige behoefte aan hebt.

Ideeën?

Heb jij bepaalde ideeën, of een goede aanvulling? Je kunt altijd contact opnemen met de huidige Raad van Zelfstandige Professionals. Zij zijn bereikbaar op e-mailadres: cnvzelfstandigen@cnvvakmensen.nl

De Raad van Zelfstandige Professionals heeft ook contact met de raden waarin de werknemers vertegenwoordigd zijn. Op deze manier weet de raad precies wat de behoeftes zijn binnen de diverse sectoren.

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op:

E-mail: cnvzelfstandigen@cnvvakmensen.nl
Telefoon: 030-7511051

Terug naar website van CNV Zelfstandigen >

zzp'er