Update cao-onderhandelingen Textielverzorging

Op 16 februari spraken we voor de derde keer over de cao Textielverzorging, en partijen hebben laten weten dat zij willen bouwen aan een cao waar arbeidsvoorwaardenontwikkeling centraal staat en dat het inkomen verbeterd moet worden. In deze nieuwsbrief een korte update.

Weinig vooruitgang

Deze keer spraken we over voorwaarden om te komen tot nieuwe cao, deze gesprekken verlopen in goede sfeer maar we boeken weinig vooruitgang. We spreken over een “tussen”cao waarbij we ons vooral richten op het inkomen en tijdens de looptijd van deze cao gaan we bouwen aan een moderne cao die past bij de werknemers in sector en toekomst perspectief biedt aan de sector. Helaas ligt er nog geen loonbod van de werkgevers, en wat ons betreft is dat wel een heel belangrijk onderdeel om tot een cao-afspraak te kunnen maken.

Op 4 maart staat de volgende ronde gepland, we houden jullie op de hoogte.

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren, of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina.

Maak je collega lid

Voor een goede cao is het van belang dat we draagvlak hebben van de werknemers in deze sector, is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt de collega € 24,- voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt een cadeaubon van € 20,-. Ga voor meer informatie naar
www.cnv-ledenwerven.nl. Samen staan we sterk!

Neem bij vragen of opmerkingen contact met mij op.

Willem Kruithof
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 5160 1998
E: w.kruithof@cnvvakmensen.nl