Uitslag stemming cao MITT

De stemming is afgerond het resultaat is bekend! Leden CNV Vakmensen stemmen in meerderheid in met het bereikte resultaat.

Uitslag stemming

Gistermiddag liep de stemming over cao MITT af.
De uitkomst is dat een ruime meerderheid van de leden, die heeft gestemd, akkoord gaat met het bereikte resultaat. Jammer genoeg reageert maar een deel van de leden op het bereikte resultaat. Het is niet zo dat we mogen aannemen dat degene die niet reageren akkoord zijn met het resultaat. Het 'wie zwijgt stemt toe' principe mag bij CNV Vakmensen niet worden ingezet bij een stemming. Bij deze stemming was het duidelijk, er is een ruime meerderheid die instemt met het resultaat.

Er is volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een reactie toe te voegen, reden van afwijzing op te geven maar ook om aan te geven dat men blij is dat er eindelijk een resultaat is en dat de loonsverhoging met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2023 voor de verhoging van 6% en vanaf 1 april voor de resterende 1% wordt toegekend.
In veel gevallen heeft je werkgever de loonsverhoging(en) al verwerkt. Houd je loonstrook van mei in de gaten om te zien of de loonsverhoging inderdaad met terugwerkende kracht is gegeven.

Opmerkingen

De meeste opmerkingen, die gemaakt werden en de reden waarom leden tegen het resultaat stemmen, is dat men de loonsverhoging te laag vindt en er zijn diverse opmerkingen gemaakt over de 80-85-100 regeling.
Tijdens de onderhandelingen hebben we herhaaldelijk aangegeven dat voor iedereen de kosten enorm zijn gestegen, dat de inflatie gigantisch is en dat er daarom een forse looneis vanuit CNV lag. De gewenste 10% is niet gehaald en zoals al eerder in de toelichting is aangegeven, was het percentage zoals in resultaat benoemd het hoogst haalbare.

Vanuit CNV was het erg belangrijk om de mogelijkheid om gebruik te maken van minder werken, minder salaris maar wel 100% pensioenopbouw, op te nemen in de cao. Vorig jaar werd gezien als een proefjaar, waarbij bleek dat de meeste werkgevers zeer huiverig waren om hierover afspraken te maken als er geen kaders in de cao stonden. Deze kaders zijn er nu wel, maar dit is de ondergrens. Je kunt altijd met je werkgever een andere afspraak maken. Zo is er bijvoorbeeld 10 jaar in de sector/branche gewerkt hebben -dit betekent dus niet dat je steeds bij dezelfde werkgever moet hebben gewerkt- een leidraad. Je werkgever mag hier in het voordeel van de medewerkers positief van afwijken, minder jaren mag, meer niet.

Vragen?

Wil je meer weten over hoe je dit voor jezelf op een goede manier kunt regelen, krijg je wel de verhogingen correct uitbetaald, wordt de cao wel op de juiste manier gevolgd etc. Mail naar k.huntjens@cnvvakmensen.nl of bel naar onderstaand mobielnummer.

Meedenkers gezocht

In het najaar gaan we weer van start met de onderhandelingen over de cao 2024! Ik ben dringend op zoek naar leden die mee willen denken over zaken die belangrijk zijn voor de komende cao, leden die deel uit willen maken van de onderhandelingsdelegatie en dus de onderhandelingen bijwonen. Heb je interesse? Wil je eerst weten wat het inhoudt? Laat het mij weten.

CNV Vakmensen
Kitty Huntjens, bestuurder
k.huntjens@cnvvakmensen.nl
06-47826877

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error