OR Verkiezingen bij TenCate Protect

leeg

Vorige week werd door jullie werkgever gemeld dat de OR verkiezingen vervroegd zijn en men per abuis CNV Vakmensen hierover niet heeft geïnformeerd.
De tijd die CNV Vakmensen nog rest om eventuele kandidaten voor te dragen is erg kort. Het telefoontje, gevolgd door een mail, bereikte CNV afgelopen donderdag.  Normaal gesproken krijgen medewerkers 2 á 3 weken de tijd om zich aan te melden. Nu is de termijn 2 dagen. Daarom hierbij de verkorte oproep:

Wil je iets te zeggen hebben over de organisatie waar je werkt? Dat kan. In de ondernemingsraad heb je als medewerker zeggenschap. Binnenkort zijn er nieuwe verkiezingen voor de ondernemingsraad bij Ten Cate Protect. Vakbond CNV Vakmensen zoekt goede kandidaten. Wil jij kandidaat worden voor de ondernemingsraad, laat het ons dan uiterlijk 19 janauri weten. We sturen je dan de officiele bereidverklaring.

Wat doe je in de ondernemingsraad: 
  • Als de organisatie verandert of groeit, adviseert de ondernemingsraad over de richting. 
  • Werken in de ondernemingsraad is goed voor je persoonlijke ontwikkeling, je leert onderhandelen en zakelijke beslissingen nemen. Je krijgt – onder werktijd – de gelegenheid om je hierin te scholen. 
  • Je hebt invloed op belangrijke beslissingen over je werk en het werk van je collega’s.
  • Je behartigt de belangen van iedereen, die van je bedrijf, je collega’s en die van jezelf. Het is belangrijk om over je eigen schaduw heen te kijken.
  • Voor het werk in de ondernemingsraad – en eventuele cursussen – krijg je betaald verlof.
  • Leeftijd, opleiding, contractvorm of functie zijn niet belangrijk. Iedereen die in de organisatie werkt mag zich verkiesbaar stellen. Goede OR-leden zijn mensen die evenwichtig en open zijn.
  • Leeftijd, opleiding, contractvorm of functie zijn niet belangrijk. Iedereen die in de organisatie werkt mag zich verkiesbaar stellen. Goede OR-leden zijn mensen die evenwichtig en open zijn
Jij als OR-lid? 
Wij moedigen leden van het CNV aan om in de ondernemingsraad te gaan. Je krijgt dan ondersteuning van een betrokken bestuurder op het gebied van arbeidsvoorwaarden en individuele belangenbehartiging. Daarnaast heb je via CNV Vakmensen toegang tot NoorMZ, een in medezeggenschap gespecialiseerd bureau, om je te helpen met je werk in de ondernemingsraad.

Grijp je kans op medezeggenschap en weet dat je - dankzij de bond - sterk staat in je werk. 
Meer weten? Lees dan onze informatie over de ondernemingsraad: https://www.cnv.nl/themas/medezeggenschap/ondernemingsraad/

Voor vragen kun je terecht bij 
Kitty Huntjens
CNV onderhandelaar cao MITT
k.huntjens@cnvvakmensen.nl
06-47826877