Onrust bij Lantor nog niet voorbij

Dringende oproep aan directie Lantor om naar medewerkers te luisteren. Binnenkort gaan de meeste van jullie hopelijk genieten van een welverdiende vakantie. De afgelopen periode is voor velen zwaar geweest. Nog steeds hebben veel mensen te maken met de effecten van corona, maar ook de situatie bij Lantor zorgde voor de nodige onrust bij velen van jullie.

Signalen van onrust

Het eerste signaal ontvingen wij in november 2021 en daar hebben CNV Vakmensen en FNV direct op ingespeeld door jullie te benaderen en te vragen je verhaal met ons te delen. Dat gebeurde massaal. In een gesprek met de directie hebben we deze geluiden dan ook zeer nadrukkelijk onder de aandacht gebracht en werd de toezegging gedaan dat er aandacht hiervoor zou zijn.
Inmiddels was duidelijk dat ook de OR deze geluiden hoorde en hiermee aan de slag wilde. Vanaf dat moment is er een nauwe samenwerking tussen vakbonden en OR over de onrust en de noodzaak tot verbeteringen/veranderingen waarbij iedere partij daarin een andere rol heeft.

Toekomst

Voorop staat dat medewerkers, gesteund door OR en vakbonden, willen weten hoe de toekomst er voor Lantor uit ziet. Wat zijn de plannen, welke visie heeft men naar de toekomst toe en hoe wil men op een goede manier ervoor zorgen dat medewerkers weer met plezier hun werk verrichten en Lantor weer een bedrijf wordt waar mensen graag werken en graag komen werken.
Immers: de werkdruk is de afgelopen periode nog meer toegenomen doordat er collega’s vertrokken en het niet gemakkelijk is om nieuwe collega’s te vinden die ook blijven. Hierdoor is de levertijd toegenomen, wordt er minder geproduceerd dan bij een volledige bezetting mogelijk is en daarmee worden dus niet de resultaten bereikt die mogelijk zouden zijn in geval de bezetting op orde was.
Als vakbonden hebben we de presentatie ontvangen die Kevin voor het personeel heeft toegelicht. Hierin wordt teruggekeken en cijfermatig een vooruitblik gegeven op omzet en productie, maar een visie, beleid gericht op de toekomst, blijkt hier niet uit. Terwijl dat toch ook duidelijk een vraag vanuit OR en medewerkers is: waar gaan we naar toe, komen er veranderingen, wat zijn de gevolgen van de stappen die directie zet voor de medewerkers, kantoor en productie? De onduidelijkheid hierover blijft en wordt als zeer onaangenaam ervaren.

Signaal medewerkers

Als CNV Vakmensen en FNV willen we jullie dan ook oproepen om bijgaande brief te ondertekenen waarin we de directie oproepen om te luisteren naar de medewerkers, aandacht te besteden aan de signalen die door medewerkers worden afgegeven en aan de slag te gaan met de noodzakelijke maatregelen waardoor medewerkers weer met plezier en betrokkenheid hun werk gaan en blijven doen bij Lantor. 
Het is belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers deze brief ondertekenen. We verzoeken je daarom de brief te delen met je collega’s zodat ook zij kunnen aangeven dat ze willen dat zaken veranderen. Je kunt de ondertekende brief inleveren bij Mees van Ginkel. 
Het totaal aan handtekeningen willen we aanbieden tijdens een volgend bezoek van Kevin aan Lantor, waarbij de kracht zit in het feit dat (hopelijk) alle medewerkers deze brief ondertekenen. Vanzelfsprekend mag het ondertekenen van deze brief geen nadelige gevolgen hebben voor medewerkers. Dit zullen we nauwlettend in de gaten houden.

Heb je vragen?

Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met mij. Je kan natuurlijk ook terecht op de cao-pagina. 

Mede namens collega-bestuurder Stijn Jansen, FNV: s.jansen@fnv.nl
Kitty Huntjens, bestuurder CNV Vakmensen: M 06 4782 687/ k.huntjens@cnvvakmensen.nl

Downloads