Onrust bij Lantor

Het is inmiddels ruim twee weken geleden dat we bij jullie aan de poort stonden. We wilden weten of jullie ook de onrust op de vloer herkenden en vroegen jullie om een reactie te sturen. Die hebben we gekregen en er vallen een aantal dingen op.

Het is voor iedereen onduidelijk waar men naar toe wil met het bedrijf, wat de plannen zijn op lange termijn. Er worden veranderingen doorgevoerd zonder overleg maar zelfs als er wel overleg is, wordt er niet naar medewerkers geluisterd.

Er is onzekerheid over de koers, dit leidt tot onrust en onvrede. En te horen krijgen: “als het je niet bevalt, dan zoek je toch ergens anders werk, je kunt vertrekken” is ook geen boodschap waaruit blijkt dat de mening van medewerkers voor werkgever -en in dit geval wordt dan MT, maar ook eigenaren/Cathay bedoeld- van belang is.
Men heeft het idee dat er geen enkele interesse/belangstelling/betrokkenheid is vanuit top bij de medewerkers. Goed werkgeverschap is ver te zoeken.

Een paar voorbeelden van wat er genoemd werd:
 • Door ploegen door elkaar te halen, is de onvrede/onrust vergroot. De grootste onrust komt door ploegenwissels iedereen moet naar andere ploegen waarvoor !!!!
 • Mensen beginnen steeds meer de schouders op te halen in de zin van “het zal allemaal wel” en zolang we niks horen zal het wel goed zijn, en als hun het al niet interesseert waarom ons dan wel! > stilte voor de storm?!!!
 • Opleidingen stagneren, rouleren bij machines vindt niet meer voldoende plaats
 • Mensen lopen weg bij Lantor, vinden andere baan en daarmee ook rust en werkplezier
 • Lantor heeft geen goede naam meer in de omgeving, er zijn veel vacatures, maar als je uit een aantal banen kunt kiezen dan is Lantor niet de eerste keus voor velen
 • Er gaan veel mensen weg en Lantor doet er wel alles aan om mensen aan te trekken maar niet om te behouden zeker de mensen met 10-20 of 30 jaar ervaring
 • veel vriendjes politiek en oneerlijkheid  
 • vragen die gesteld worden, worden niet beantwoord of het antwoord is….we gaan ermee aan de slag en maanden later is er nog niets gebeurd, er wordt gewoon niet geluisterd
 • Lantor heeft geen bestuurder in Nederland met een visie en een plan om Lantor te sturen. Een stuurloos schip gaat op den duur zinken
 • In de lange tijd dat ik bij Lantor werk heb ik deze situatie nog nooit meegemaakt, loyaliteit was altijd groot maar op dit moment is het zeer onrustig
 • We hebben verschillende keren resultaten gevraagd hoe het nu gaat qua cijfers en zo, je hoort bijna nooit wat
 • De mededeling dat MT–lid verantwoordelijk voor Operations vertrekt, draagt weinig bij aan het vertrouwen van medewerkers in het bedrijf.
Er zijn nog veel meer antwoorden en voorbeelden genoemd. Als vakbonden CNV en FNV willen wij hierover in gesprek met jullie werkgever. Voor ons is het dan belangrijk dat niet alleen gesprek gevoerd wordt met MT/directie in Nederland maar dat ook de Engelse directie tijdens dit gesprek aansluit.

Vanzelfsprekend houden we jullie op de hoogte van hetgeen er gebeurd en wat de vervolgstappen zijn. Wil je deze informatie ook verspreiden onder je collega’s? Wellicht voor hen een reden om lidmaatschap van de vakbond te overwegen, want deze zaken gaan iedereen aan en hoe meer mensen reageren hoe duidelijker het signaal richting jullie werkgever kan zijn.

Voor nu wensen we jullie mooie feestdagen, geniet ervan met degenen die je dierbaar zijn en tot ziens in 2022.
Kitty Huntjens CNV Vakmensen en Stijn Jansen FNV

Voor vragen kun je terecht bij Kitty Huntjens, k.huntjens@cnvvakmensen.nl, 06-47826877, bestuurder CNV Vakmensen

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error