Meerjarig bod voor een nieuwe cao Schoentechniek

Zoals vaker was het weer vrij lastig om te onderhandelen over een nieuwe cao voor de Schoentechniek. Toch hebben werkgevers aangegeven om gezamenlijk tot een cao te komen en kunnen wij jullie een bod van de werkgever voorleggen.

Belangrijkste punten

Looptijd
1 januari 2023 tot en met 31 december 2025. Ieder jaar wordt bekeken of de cao weer voor een jaar langer kan worden afgesloten zodat de looptijd steeds 3 jaar blijft.

Loon
Een loonsverhoging jaarlijks op 1 april op basis van de CBS loonindex. Dit betekent voor dit jaar een loonsverhoging van 3,7% per 1 april 2023.
De loonsverhoging geldt voor de feitelijke lonen en niet alleen voor de schaalsalarissen. Wel geldt voor werknemers met een salaris boven de schaal een maximale loonsverhoging van € 100,-.
In de bijlage vinden jullie de volledige tekst met ook rekenvoorbeelden.

Toelichting of vragen?

Wij kunnen ons voorstellen dat dit bod tot vragen leidt. Wanneer dat gewenst is kunnen wij samen met FNV in de avond een digitale ledenbijeenkomst organiseren om jullie vragen te beantwoorden. Dit kun je vóór 21 juni 2023 kenbaar maken per mail of Whatsapp.
Of stel je vraag per mail of Whatsapp en dan wordt deze natuurlijk ook beantwoord.

Stemmen

Zoals gebruikelijk zullen wij jullie vragen of jullie kunnen instemmen met dit bod van de werkgever. De leden van CNV Vakmensen krijgen separaat bericht om te stemmen op 28 juni 2023.
Vanaf 28 juni 2023 kunnen jullie aangeven of je wel of niet akkoord gaat. Dit kan tot uiterlijk 12 juli 2023, 12.00 uur.

Nicole Engmann-van Eijbergen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 1989/ n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl

 

 

 

Downloads

Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error