Gesprek werkgevers Textielverzorging

Op uitnodiging van werkgevers hebben we 24 oktober met je werkgever gesproken over het loon in de sector. Koopkrachtbehoud is belangrijk. Dat betekent dat je komend jaar hetzelfde kunt betalen als dit jaar. Jullie werkgevers hebben GEEN KOOPKRACHTBEHOUD geboden. Lees hier wat ze wel voorstelden.

Inleiding was hoopvol

Bij aanvang van het overleg hebben jullie werkgevers verteld dat het niet goed gaat met de bedrijven. De coronacrisis was zwaar, de energieprijzen zijn hoog en werknemers werken liever ergens anders dan in de textielverzorging. Aan de andere kant zien werkgevers, dat werknemers het zwaar hebben. Het aantal loonbeslagen loopt op en mensen kunnen de eindjes bijna niet aan elkaar knopen. Dat moet anders vindt iedereen aan tafel.

CNV Vakmensen vindt dat we de sector duidelijkheid moeten bieden en perspectief voor de koopkracht, ook voor de toekomst!

Bod werkgevers

  1. Allereerst willen de werkgevers de cao verlengen tot 01-01-2024. Dus in plaats van onderhandelen over de volgende loonstijging in april 2023, kunnen we dan pas onderhandelen in december 2023. Je moet dus 8 maanden langer wachten op verbetering van de andere arbeidsvoorwaarden (zoals reiskosten, generatiepact enz)
  2. Verder willen werkgevers dat je niet langer kan kiezen: de 2 x 1,5% van de eindejaarsuitkering MOET de lonen inschuiven. Dan houd je nog 5,33% eindejaarsuitkering over. ( het bedrag blijft wel het zelfde maar 3 procent in je uurloon en rest in december)
  3. Per 01-01-2023 bieden werkgevers de volgende loonsverhoging:
    1. Voor loongroepen 2 en 3 een loonsverhoging van 8% (dat is voor het laagste loon precies evenveel als je toch al krijgt, omdat het moet van de wet!)
    2. Voor loongroepen 4 en 5 een loonsverhoging van 6%
    3. Voor werknemers met een loon boven de caoloonschalen: 4% loonsverhoging
  4. De loonsverhoging van 1 maart 2023 die nu al in de cao staat, die wordt netjes betaald.
Voor CNV vakmensen is het bod onvoldoende omdat het te weinig perspectief biedt . Ook willen wij graag duidelijkheid in de sector en geen ingewikkelde verschillen , waarom de ene loon schaal 8 % en andere 4%Het is jammer dat partijen niet lukt om er uit te komen en we hopen dat de werkgevers snel met een beter bod komt dat zorgt voor de lonen voor de sector verbeterd worden en perspectief voor de toekomst.

Online meepraten

Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao.  Klik hier om naar jouw cao pagina te gaan >>


Willem Kruithof
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51601998
E: w.kruithof@cnvvakmensen.nl