Cao-voorstellenbrief MITT

Vandaag zijn we gestart met de onderhandelingen over cao MITT. Op basis van werkgroepen heeft een verkenning plaatsgevonden.

Op 16 november heeft er een eerste overleg plaatsgevonden in aanloop naar het cao-traject. Er is gesproken over ontwikkelingen van dit moment en zijn de verschillende verslagen uit de werkgroepen doorgenomen. Daarnaast zijn de ontwikkelingen op pensioengebied de revue gepasseerd.

Voorafgaand aan het overleg van 16 november was er nog geen voorstellenbrief door CNV verstuurd. Met deze nieuwsbrief ontvangen jullie ook de voorstellebrief zoals die vandaag ook door CNV Vakmensen wordt verstuurd naar werkgevers.

Voorafgaand aan het overleg was duidelijk dat leden van CNV Vakmensen in ieder geval twee zaken geregeld wilden zien:
  • een serieuze loonsverhoging gelet op de inflatie 
  • en het opnemen van 80-90-100 regeling in de cao als recht voor iedereen.
Dit is dan ook een belangrijk onderdeel van de voorstellenbrief en tijdens het gesprek van vandaag geweest.

Morgen vindt het vervolgoverleg plaats, waarbij ook de voorstellenbrieven namens werknemers worden toegelicht. Dan zal duidelijk worden of we het snel eens kunnen worden met elkaar of dat er toch meer tijd nodig is. Er staat nog een overleg gepland in december.

Cao-online

Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen, reageren op deze nieuwsbrief of bijvoorbeeld op anderen en je vragen stellen. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben die je niet daar kwijt wilt of kunt, neem contact op via mail k.huntjens@cnvvakmensen.nl of telefonisch 06-47826877

CNV Vakmensen
Kitty Huntjens, bestuurder

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error