Cao-overleg Lantor van start

Gisteren heeft het eerste overleg plaatsgevonden over jullie cao. In aanwezigheid van een tolk heeft CNV Vakmensen haar voorstellen toegelicht.

Zoals gebruikelijk is er na de ledenbijeenkomst van 24 oktober een voorstellenbrief gemaakt. Dit op basis van de door jullie genoemde punten en het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Vakmensen. De voorstellen vind je als bijlage bij deze nieuwsbrief.

Goed werkgeverschap

Voorafgaand aan het bespreken van de voorstellenbrieven hebben we nog stilgestaan bij de ontwikkelingen van afgelopen jaar, de staking, de effecten daarvan op mensen die gestaakt hebben en daarvoor niet de dank van hun collega's kregen, maar juist het tegendeel. We vonden het belangrijk om dit aan werkgever te laten weten en dat de problemen, de onzekerheid en onduidelijkheid, de ontevredenheid, nog niet weg waren. Integendeel. De complete tekst die is voorgelezen is de eerste bladzijde van de bijlage.

Overleg 9 november

Het overleg was anders dan andere keren. Naast de AWVN-adviseur van werkgever waren Kevin en Bu (hoofd HR Cathay) aanwezig. Om ervoor te zorgen dat het overleg in het Nederlands gevoerd kon worden was er een tolk aanwezig. 
De onderhandelingsdelegatie aan vakbondszijde was groter. Ruben en Jan maken ook deel uit van de onderhandelingsdelegatie. 
Voor iedereen was het "wennen", er waren geen voorstellen vanuit werkgever. er is de nodige tijd gestopt in het goed begrijpen van onze voorstellen, met name daar waar het gaat om de 80-90-100 regeling en het verschil in verlof tussen medewerkers 50+ in 2013 en nu gebruikmaken van een overgangsregeling en de medewerkers die nu 50+ zijn.  

Volgend overleg 4 december

Het volgende overleg staat gepland voor 4 december. We houden je natuurlijk op de hoogte na dit overleg.

Heb je nog vragen?

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, laat het weten per mail of telefonisch. Ook kun je terecht op de cao-pagina https://www.cnvvakmensen.nl/industrie/textiel-en-confectie/cao-lantor/ waar je kunt meepraten, vragen kunt stellen en het hele cao-traject kan volgen.  

Kitty Huntjens, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 4782 6877 / k.huntjens@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error