Update cao Textielverzorging

Hier het laatste nieuws over de handtekeningenactie en een update over de cao Textielverzorging.

Handtekeningenactie
In de vorige nieuwsbrief riepen wij de leden van CNV Vakmensen op om mee te doen aan de handtekeningactie voor het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden en voor een beter loonbod. Samen met FNV zijn er 1000 handtekeningen van werknemers in de sector opgehaald en deze zijn overhandigd aan de werkgevers.

Uit de reacties van onze leden bleek dat men graag goede arbeidsvoorwaarden en meer loon wil en gezond met pensioen wil kunnen gaan. Maar de actiebereidheid onder onze leden was onvoldoende.

Actietraject
Door FNV is besloten om een actietraject in te gaan om de eisen van de bonden kracht bij te zetten en zij organiseren in het land actievergaderingen met hun leden. Daar wordt besloten op welke wijze deze acties gevoerd gaan worden.

Mocht er op jouw werkplek actie gevoerd worden, laat het ons weten. Dan zal de bestuurder samen met onze leden daar overleggen wat jullie willen. We zullen als CNV Vakmensen maatwerk leveren en jullie ondersteunen in jullie keuze.

Hoe nu verder?
CNV Vakmensen heeft werkgevers laten weten dat wij in gesprek met ze willen blijven, maar dat wij FNV de ruimte willen geven hun actietraject te doen. Dus op dit moment wachten wij de ontwikkelingen af en zullen opkomen voor de belangen van onze leden met maatwerk.

Als je vragen hebt, laat het mij dan weten.

Willem Kruithof
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 98
E: w.kruithof@cnvvakmensen.nl