Stemming eindbod cao Textielverzorging

Wij hebben een eindbod ontvangen van de werkgevers in textielverzorging. In deze nieuwsbrief staat de inhoud van het eindbod en wij vragen jou je oordeel te geven over het eindbod. De leden van CNV Vakmensen zijn aan zet: stem over dit eindbod.
In de vorige nieuwsbrief riepen wij de leden van CNV Vakmensen op om mee te doen aan de handtekeningactie voor het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden en voor een beter loonbod. Samen met FNV zijn er 1000 handtekeningen van werknemers in de sector opgehaald en deze zijn overhandigd aan de werkgevers.
Uit de reacties van onze leden bleek dat men graag goede arbeidsvoorwaarden en meer loon wil en gezond met pensioen wil kunnen gaan. Maar de actiebereidheid onder onze leden was onvoldoende.

Maatwerk
Na deze nieuwsbrief hebben leden contact met ons opgenomen en is door enkele leden gemeld dat er actiebijeenkomsten op het werk waren geweest. Een aantal leden gaf aan niet mee te willen doen deze acties en enkele leden wilden wel meedoen. Wij hebben afgesproken, indien nodig, maatwerk te bieden en we respecteren de keuze's van onze leden. Ook kregen we reacties van  leden met zorgen over hun toekomst en werkgelegenheid binnen de sector en vroegen ons oog te hebben voor bedrijven die het moeilijk hebben.

Eindbod
Onder druk van de actiedreiging hebben werkgevers ons een eindbod gestuurd. Hieronder de hoofdlijnen van het bod (in de bijlage de volledige tekst):

Looptijd tot 31-12-2021
Loonsverhoging per 1 juni 2021  1,5%
Eenmalige uitkering van max. 125 euro (op 1 okt, onder voorwaarden)
Procotol afspraak over Duurzame Inzetbaarheid,  voor 1/1/2022 binnen de afspraken over generatiepact
Vervroegd uittreden afspraak: aansluiting houden met MITT en goed betaalbaar pensioen behouden
Vakbondscontributie regeling blijft hetzelfde
Raltex vergoeding wordt verhoogd

Jij aan zet
Het eindbod van de werkgevers leggen wij zonder stemadvies aan jullie voor. De leden zijn aan zet en jullie mogen beoordelen of jullie het eindbod voldoende vinden.
Je kan tot 28 mei je mening geven. Maak gebruik van je recht. Collega's die geen lid zijn kunnen wel hun oordeel geven, maar alleen de stemmen van onze eigen leden bepalen de uitkomst.
Stem via deze link. Ontvang je deze nieuwsbrief per post, dan kan je stemmen door in je browser in te typen: https://bit.ly/3eyh3GY

Willem Kruithof
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 98
E: w.kruithof@cnvvakmensen.nl

Downloads