Voorstellen cao Lantor

De cao bij Lantor moet weer vernieuwd worden en het is gebruikelijk dat onze leden de inzet vanuit CNV Vakmensen mede bepalen.

Wij hopen dat het met jullie allemaal goed gaat in deze bijzondere tijden. Het valt niet mee om een fysieke ledenraadpleging te houden, waarin we wat meer tekst en uitleg kunnen geven. Daarom hebben we ervoor gekozen, op dit moment, om jullie via de mail of per post bij het aanstaande cao-traject te betrekken. Daarnaast willen we jullie ook graag via de andere digitale wegen zoals Whatsapp en e-mail de mgelijkheid geven om jullie invloed uit te oefenen.

Inzet van leden voor nieuwe cao
De cao bij Lantor moet weer vernieuwd worden en het is gebruikelijk dat onze leden de inzet van vakbonden mede bepalen. Vorige week zijn we door de directie van Lantor bijgepraat over de actuele economische situatie. Voor zover wij nu begrijpen zijn de cijfers vanaf het 3e kwartaal niet goed door de gevolgen van de Corona crisis. Wat wel gezegd mag worden is dat de eerste 2 kwartalen gewoon goed waren. Het zullen daarom uitdagende onderhandeligen worden om te kijken of we tot een akkoord kunnen komen.

We willen jullie vragen om samen met ons een goede voorstellenbrief te vervaardigen, waarmee we namens jullie de onderhandelingen kunnen starten. Allereerst geven we wat input aan jullie met het aandachtspunten uit het arbeidsvoorwaardenbeleid. In de bijlage tref je de conceptvoorstellen Cao Lantor 2020 aan. 
 
We zouden het op prijs stellen als jullie door het geven van een cijfer, de belangrijkheid/prioriteit aangeven van de voorstellen, waarbij 1 de hoogste prioriteit heeft en dan bij het oplopen van het cijfer de prioriteit minder belangrijk wordt. Op die wijze kunnen wij als onderhandelingsdelegatie namens jullie goed inschatten welke punten voor jullie belangrijk zijn en daarmee de onderhandelingen ingaan.
Op 21 september a.s. zal de eerste onderhandelingsronde gaan plaatsvinden waarna we jullie van het verloop op de hoogte zullen houden.

Het is belangrijk dat jullie je reactie vóór 14 september sturen via de mail of WhatsApp aan:
Kitty Huntjens (CNV Vakmensen) k.huntjens@cnvvakmensen.nl mobiel 0647826877.
Jacob Plat (FNV Procesindustrie) jacob.plat@fnv.nl mobiel 0651599207.

Aanmelding als nieuw lid
Nieuwe leden zijn voor beide vakbonden meer dan welkom. Kijk hiervoor op onze website: https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden

Op basis van jullie voorkeur gaan wij van start met onderhandelingen voor een nieuwe cao.
Alvast bedankt voor jullie inbreng.

Namens de onderhandelingsdelegaties CNV Vakmensen en FNV Procesindustrie,
Kitty Huntjes, bestuurder CNV Vakmensen
E k.huntjens@cnvvakmensen.nl / M 06 4782 6877
 

Downloads