Stem in de ledenvergadering over het akkoord Cao Lantor

Jij bent aan zet! Er is een akkoord bereikt over de Cao Lantor. Nu is het aan de leden om hierover te stemmen. je wordt uitgenodigd voor deelname aan een digitale vergadering die je ook vanuit de kantine kunt bijwonen. Maak gebruik van deze mogelijkheid.
Resultaat bereikt 
Bij het eerste overleg leek de totstandkoming van een nieuwe cao niet zonder slag of stoot te realiseren. Door werkgever werden voorstellen gedaan die door medewerkers als verslechteringen werden ervaren. Leden van CNV, maar ook van FNV, reageerden volop op de voorstellen van werkgever. Jullie signalen zijn overgebracht en er ligt nu een resultaat dat recht doet aan jullie inzet voor het bedrijf en waarbij rekening wordt gehouden met het belang voor iedereen. 
Vooraf was er een inventarisatie van hetgeen medewerkers belangrijk vinden. Daarbij stonden maatregelen om eerder te kunnen stoppen met werken, of de mogelijkheid om minder te gaan werken voorop. De uitdrukkelijke wens is om op een gezonde, goede manier de pensioenleeftijd te kunnen halen. We hebben een onderhandelingsresultaat bereikt waarbij naast een loonsverhoging, ook afspraken zijn gemaakt over de mogelijkheden om eerder te kunnen stoppen met werken.  Deze regeling gaat gelden voor medewerkers in de productie in de loongroepen 3 t/m 9.
We hebben een afspraak kunnen maken over de financiering van het aanvullend geboorteverlof. Lantor vult de uitkering aan tot 100%. hiermee krijgen medewerkers de mogelijkheid om ook gebruik te maken van het aanvullend geboorteverlof. In de bijlage vind je het totale pakket aan afspraken.

MS Teams vergadering 14 april met stemming
Volgende week woensdag 14 april vindt er een digitale vergadering plaats, van 13.30 tot 14.30 uur. Je kan deze ofwel in de kantine bijwonen, of met de volgende link vanuit huis:  meeting cao Lantor Maak dus gebruik van deze mogelijkheid. Je kan vanuit huis of in de kantine op het werk vragen stellen over het bereikte resultaat. Ook kan je vragen stellen en jouw opmerkingen hierover kwijt.
Verder is het natuurlijk belangrijk dat je na het bijwonen van de bijeenkomst  je stem kan uitbrengen over het akkoord als je meer informatie hierover hebt gehad. Ben je toch niet in de gelegenheid om de onlinebijenkomst bij te wonen of deze in de kantine te volgen, dan kun je tenslotte nog met deze link alsnog digitaal je stem uitbrengen over het resultaat.
Graag tot ziens in de vergadering van 14 april. 

Kitty Huntjens, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 4782 6877 / E k.huntjens@cnvvakmensen.nl

Downloads