Update Smart Packaging Solutions naar aanleiding van de ledenvergaderingen

Gisteren hebben de vakbonden ledenvergaderingen gehouden bij jullie werkgever. De opkomst was groot. Tijdens de ledenvergaderingen hebben wij aangegeven dat Smart Packaging Solutions alsnog een voorstel heeft gedaan voor een structurele loonsverhoging en hebben wij het voorstel aan jullie toegelicht. In deze nieuwsbrief lees je hier meer over.

Voorstel Smart Packaging Solutions

In mei 2022 hebben wij met jullie werkgever een nieuwe cao voor Smart Packaging Solutions gesloten voor de periode van 1 juli 2022 tot en met 20 juni 2024. Daarin is afgesproken dat de lonen op 1 juli 2022 met € 115 euro bruto worden verhoogd en op 1 juli 2023 met 3,7%. 

In de tussentijd is de inflatie enorm gestegen en de koopkracht flink gedaald. De vakbonden vinden dat de destijds afgesproken loonsverhoging geen recht doet aan de bijzondere omstandigheden waarin we nu verkeren. 

CNV Vakmensen en FNV hebben daarom bij de directie van Smart Packaging Solutions aangestuurd op een structurele compensatie.

De directie heeft alsnog een voorstel gedaan voor een structurele loonsverhoging

Eén dag voor de geplande ledenvergaderingen heeft jullie werkgever alsnog een voorstel gedaan voor een structurele loonsverhoging. Jullie werkgever is bereid om de lonen met € 150,- bruto per maand te verhogen. De loonsverhoging komt bovenop de loonsverhoging van juli 2023 van 3,7%. Tijdens de ledenvergaderingen hebben wij het voorstel uitgebreid met elkaar besproken. 

Brief naar de directie 

Jullie gaven aan dat jullie het, gezien de ongekend hoge inflatie in 2022 en de gemaakte loonafspraken in de sector, niet begrijpen dat het zo lang heeft moeten duren om met elkaar in gesprek te komen over een structurele loonsverhoging. Dit heeft onnodig tot onvrede en onrust geleid op de werkvloer. Daarnaast kunnen jullie niet vinden in het bod van jullie werkgever en hebben jullie de vakbonden verzocht om een brief met een tegenvoorstel te sturen naar de directie. 

Dat hebben wij vandaag namens jullie gedaan. Een kopie van de brief tref je aan in de bijlage

Wij wachten de reactie van jullie werkgever af. Daarna zullen wij jullie verder informeren. 

Mede namens Roland Griep,

Sharon van Boxmeer 
Bestuurder CNV Vakmensen
E. s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl 
T. 06 28 86 65 12

 

 

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error