Nieuwe producten FCB Verpakkingen

Het opleidings- en ontwikkelingsfonds biedt nieuwe producten. Hulp bij het op een rijtje zetten van geldzaken en cursussen voor het werken met de computer.

Binnen de sector Kartonnage en flexibele verpakkingen kennen we het opleidings- en ontwikkelingsfonds FCB Verpakkingen. Dit fonds biedt aan werkgevers en werknemers een grote hoeveelheid producten. Je moet hierbij denken aan subsidies op scholing, loopbaanchecks, financiële adviesgesprekken en gezondheid checks. Je kunt de gegevens terug vinden op Home - FCB Kartonnage - en flexibele verpakkingen (fcb-verpakkingen.nl).

Slimmer werken met de computer

Dit is een nieuw product. De wereld om ons heen wordt steeds digitaler. Van het regelen van bankzaken, het aanvragen van een nieuw paspoort en het inzien van een salarisstrook tot het bedienen van machines of geautomatiseerde systemen rondom voorraadbeheer. Meedoen en meekomen is een enorme uitdaging. Slimmer werken met de computer is voor iedereen van belang; niet alleen voor het werk maar ook in het persoonlijke leven.
 
Hoe blijf je bij?
Hoe maak je het voor jezelf gemakkelijk en leuk?
En hoe bespaar je kostbare tijd? 

In deze praktische training gaan medewerkers in kleine groepjes zelf aan de slag om te ontdekken hoe je de computer slimmer kunt gebruiken. De training ‘Slimmer werken met de computer’ wordt aangeboden door FCB Kartonnage en flexibele verpakkingen en verzorgd door OLCT. In de training ontdek je hoe je de computer en het toetsenbord effectiever kunt gebruiken, leer je hoe je het internet en de e-mail veilig gebruikt en hoe je digitaal kunt (samen)werken. 

Deze cursus wordt op basisniveau gegeven, maar is ook geschikt voor ervaren computergebruikers. Meld je aan bij je werkgever, dan kan deze je opgeven. Wanneer je je voor 1 januari 2023 aanmeldt en meedoet met de cursus, dan is deze gratis voor werkgevers. Dus haast is geboden.

Financiële adviesgesprekken

Een ander product wat al langer wordt aangeboden zijn de financiële adviesgesprekken. Voorheen was dit alleen toegankelijk voor 50-plussers. Nu is deze opengesteld voor alle leeftijden. Ook medewerkers met geldzorgen of financiële vragen uit andere levensfases, kunnen nu gebruik maken van gratis financieel advies. Medewerkers kunnen financieel in de knel raken door bijvoorbeeld onvoorziene kostenstijgingen. Inzicht in de financiën en persoonlijk advies kan dan waardevol zijn. FCB heeft hier speciale afspraken over gemaakt met OFA, de Onafhankelijke Financieel Adviseurs. Zij zijn niet verbonden met een financiële instelling en verkopen niets, zij geven alleen adviezen. 

De aanmelding voor deze gesprekken kan je rechtstreeks bij het FCB doen via info@fcb-verpakkingen.nl of via 030 281 96 37. Dan word je in contact gebracht met de OFA. Zij nemen geen contact op met je werkgever. Van leden die al gesprekken hebben gehad, heb ik positieve berichten gehad.

Jacqueline Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
M  06-51 60 20 48
E  j.kraan@cnvvakmensen.nl