Nieuwe cao Huhtamaki en onrust op de werkvloer

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we hebben een nieuwe cao voor Huhtamaki Franeker!

Afgelopen donderdag 20 juli hebben we een enorm goed bezochte ledenvergadering gehad, traditioneelgetrouw in de Poort van Franeker. Op de agenda stond het onderhandelingsresultaat ter bespreking en ter stemming. Maar bij binnenkomst van jou en jouw collega’s was er een onrustige sfeer. Dat hebben we ter plekke ook besproken en door alle leden is aangegeven dat er na het stemmen over de cao nog het nodige te bespreken viel.

Het onderhandelingsresultaat is vervolgens door de CNV leden met 100 % aangenomen. Ook bij FNV is de cao met overgrote meerderheid aangenomen. Allen nogmaals van harte, het is dankzij jullie dat er weer een goede cao voor Huhtamaki Franeker is.

Onrust

Na de stemming zijn jullie losgebarsten: het micromanagement en de daaruit voortvloeiende gebeurtenissen zoals deuren die dicht moeten terwijl het klimaat het niet toelaat, muziek van de werkvloer verbannen en het verzetten van terugkomdagen, heeft voor enorm veel onrust op de werkvloer gezorgd. Vooral de topdown benadering van het personeel maakt dat jullie je niet gerespecteerd en serieus genomen voelen. Jullie hebben ons, bonden, een duidelijke opdracht meegegeven: breng het signaal over dat dit echt anders moet, want mensen zijn ontevreden en hebben steeds minder vertrouwen in het management. Dit hebben Liza van FNV en ik dan ook meteen na de ledenvergadering gedaan. We zijn in gesprek gegaan met jullie directie en die heeft het aangehoord en aangenomen. In afwachting van de brief van de bonden zal dit met het management besproken worden.

De vervolgafspraak met jou en jouw collega’s is dat we eind september weer een ledenvergadering houden om te kijken hoe het dan gaat. Daarvoor ontvang je apart een uitnodiging.

Voor nu wens ik jullie namens de onderhandelingsdelegatie, Jelle en Jonathan, een hele fijne zomer toe. Dat jullie directie het signaal dat jullie hebben gegeven serieus neemt en dat jij en jouw collega’s dat gaan merken!

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.

Ze kunnen ook zelf lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!

We zien elkaar snel weer in september.  

CNV Vakmensen
Tristan Westra, bestuurder
M. 06 4845 6854
E. t.westra@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error