Kartonnage onderhandelingsresultaat: 10% loonsverhoging

Na 5 rondes is er op14 september een onderhandelingsresultaat cao Kartonnage en Flexibele verpakkingen voor jullie bereikt, met daarin in totaal 10% loonsverhoging.

Inhoud onderhandelingsresultaat

De looptijd van de cao is 15 maanden. In deze 15 maanden krijg je 6% direct bij ingang cao, dus 1 oktober 2023 en vervolgens op 1 april 2024 4%. Op jaarbasis is dit 8%. Maar over nog geen 6 maanden hebben jullie wel 10% loonsverhoging.
Daarnaast hebben wij een verbetering van de seniorenregeling afgesproken. Die wordt 80-90-90. Ook de mensen die nu al gebruik maken van de huidige regeling, gaan mee met deze verbetering.
Verder komt er een externe vertrouwenspersoon voor de sector en hebben wij voor het eerst kunnen vastleggen dat er een minimale reiskostenregeling komt in de cao. Voor veel bedrijven zal deze niet van toepassing zijn, omdat jullie al een betere regeling hebben, maar voor andere bedrijven betekent dit wel een vooruitgang.
Een aantal zaken zijn en blijven onbespreekbaar, dus geen RVU regeling en geen afspraak over het toepassen van een Jaarurennorm. Dit laatste gaan wij als vakbond nu anders aanpakken met behulp van mogelijke nalevingsprocedures bij die bedrijven die werken met een dergelijk systeem.

Ben je benieuwd naar alle afspraken? Zie de bijlage.

Stemming separaat voor leden

Onderhandelaars en de delegatieleden van beide vakbonden zijn positief over het behaalde resultaat die goed overeenkomt met dat wat er nu overal wordt afgesproken. De gemiddelde landelijke loonsverhoging over 12 maanden ligt nu ook rond de 8%. 
Jullie zijn nu aan zet! Leden van CNV Vakmensen vragen we om hun stem over het behaalde resultaat uit te brengen. Leden krijgen hiervoor separaat de mogelijkheid om te stemmen, toegestuurd. Je kan stemmen tot en met 1 oktober, 12.00 uur.

Vragen?

Heb je nog vragen dan kun je e-mailen, bellen of Whatsappen. 

Mede namens Bertus Jansen van Rosendaal, kaderlid  
Nicole Engmann-van Eijbergen, bestuurder CNV Vakmensen
(tijdelijk waarnemer voor Jacqueline Kraan)
M 06 5160 1989 / n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl

Downloads

Reageren op dit resultaat?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error