FBE cao-onderhandelingen gaan starten

Na een heel goed jaar is FBE aangekomen in een onrustigere periode met stilstand en een slechte orderportefeuille. In deze periode loopt op 31 maart de cao FBE af. Donderdag 9 maart starten we met nieuwe onderhandelingen.

Enquête

Rond de jaarwisseling hebben jullie allemaal een enquête ontvangen. Deze hebben jullie kunnen invullen om zo jullie mening te geven voor de komende cao-onderhandelingen. Alle invullers heel erg bedankt voor het delen van jullie mening en input. De boodschap hieruit is helder. Jullie hebben last van de hoge inflatiecijfers en willen graag gaan voor een goede loonstijging. Daarnaast wil een grote groep ook de punten realiseren die de laatste keer zijn blijven liggen. Hierbij noemen jullie de verhoging van de ploegentoeslag en de overwerktoeslag over de gewerkte overuren in de ploegendienst. 
Naast deze voorstellen zijn er ook veel zorgen geuit over de hoge werkdruk en het gebrek aan personeel. Er is sprake van onderbezetting, veel overuren maar ook is het lastig om vrij te nemen en mensen te werven. Onderwerpen die we zeker meenemen naar de onderhandelingstafel. Wil je jouw ervaring hierover delen of heb een praktisch voorstel om hier verbeteringen in aan te brengen? Neem dan contact met mij op via: t.westerink@cnvvakmensen.nl. Uiteraard behandel ik alle input vertrouwelijk.

Kort op een rijtje: wat vraagt CNV Vakmensen namens jullie

CNV Vakmensen vraagt:

  • een goede loonstijging opgesplitst in een vast bedrag op je salaris en een percentage;
  • een verhoging van de ploegentoeslag;
  • overwerktoeslag over de gewerkte uren in de ploegendienst;
  • verhoging van de vergoeding in de zorgkosten;
  • schrappen van de aanloopschalen;
  • het opnieuw beschrijven en waarderen van functies binnen FBE;
  • verlenging van de RVU-regeling.

Verwachtingen

FBE heeft een goed jaar achter de rug maar ook een slechte start van 2023. We verwachten dat dit veelal het onderwerp van gesprek zal zijn tijdens de onderhandelingen en dat dit ook de onderhandelingen lastiger zal maken. CNV Vakmensen is dan ook heel benieuwd naar jouw werkervaringen in deze periode en wat je terugziet op de werkvloer van de lage orderportefeuille.  Ook deze ervaringen kan je delen via: t.westerink@cnvvakmensen.nl.

Planning

De cao-onderhandelingen zijn gepland op, 9 maart, 23 maart en 28 maart. Uiteraard geven we jullie updates over het verloop van de onderhanddelingen en waar nodig zullen we fysieke ledenvergaderingen organiseren om met jullie in gesprek te gaan. Het gaat immers om jullie cao. Jullie input en mening is hierbij erg belangrijk.

Meepraten

Hou het hele cao-traject in de gaten op de cao-pagina. Hier vind je alle informatie over het komende cao-traject. Ga naar de cao-pagina: Cao Folding Boxboard Eerbeek | CNV Vakmensen

Tamara Westerink, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5120 2991 / t.westerink@cnvvakmensen.nl