Essity Gennep: verbeterd eindbod afgewezen, acties voorbereid

Het laatste eindbod is afgewezen door leden vorige week. Op vrijdag 5 april loopt het ultimatum af. De acties worden voorbereid,

Tijdens de ledenraadplegingen op woensdag 27 maart hebben CNV Vakmensen en FNV het laatste, verbeterde eindbod van de werkgever over de cao Essity Gennep aan de leden voorgelegd. Dat verbeterde eindbod heeft de directie van Essity Gennep aan de bonden gestuurd als reactie op het ultimatum van de bonden dat op 5 maart is gestuurd naar het bedrijf. Dat ultimatum blijft van kracht nu de leden van de bonden ook dit laatste eindbod met een grote meerderheid hebben afgewezen. De bonden en de leden bereiden nu acties voor die na afloop van het ultimatum,dat op vrijdag 5 april afloopt, zullen aanvangen.

Eindbod cao Essity Gennep

Het afgewezen verbeterde eindbod betrof een cao met een looptijd van 18 maanden, met onder andere een structurele loonsverhogingen op drie momenten in die looptijd:

1 januari 2024:   4,5 procent
1 juli 2024:          1,0 procent
1 januari 2025:   1,0 procent

Het gehele eindbod van Essity Gennep vind je in de bijlage.

Acties in voorbereiding

 Geeft de directie van Essity Gennep niet voor 5 april 14.00 uur gehoor aan het ultimatum van FNV en CNV Vakmensen, zullen er na 5 april acties plaatsvinden bij jullie bedrijf. De acties zijn dan geoorloofd en nodig om een goede cao af te dwingen. Gezien de actiebereidheid die jullie hebben laten zien in de driekwartsvergaderingen gaan we ervan uit dat jullie allemaal mee zullen doen bij deze acties. We laten jullie op of vlak na 5 april weten welke acties er gepland zijn en waar en wanneer ze plaatsvinden.

Bij die acties kunnen we alle steun gebruiken, immers een goede cao kun je alleen afdwingen door er met alle collega’s voor in het geweer te komen!

De cao online

Het cao-traject kan je online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga hier naar de cao-pagina

Jacqueline Kraan
bestuurder CNV
M: 06 5160 2048
E: j.kraan@cnvvakmensen.nl

Hans Mickers, kaderlid CNV

 

Downloads