Cao-onderhandelingen FBE zijn begonnen

Gisteren zijn de onderhandelingen begonnen voor de nieuwe cao Folding Boxboard Eerbeek. De eerste cao-ronde heeft meestal een verkennend karakter, waarbij de voorstellen van de vakbonden verder worden toegelicht. Dat gebeurde gisteren ook, maar een paar keer ontstond een hevige discussie.

Standpunten van partijen

De directie legt nadruk op de zorgelijke orderpositie die al enkele maanden voortduurt. Daarnaast wordt verwezen naar de maatregelen van de overheid die tot verzachting van de effecten van de torenhoge inflatie kunnen leiden.
Ons standpunt is dat de werknemers door de inflatie heel hard zijn getroffen. Maatregelen van de overheid bieden enige verlichting en zijn tijdelijk. Bedrijfswinsten van de afgelopen 3 jaren zijn heel goed en daarom is een maximale en structurele verbetering van de financiële situatie van de werknemers heel goed mogelijk en voor velen hard nodig.
Verlenging van de RVU-regeling is voor de directie bespreekbaar. Verder heeft de directie voorgesteld om de zogenaamde tijd-voor-tijd uren in het vervolg te willen verrekenen zoals het letterlijk in de cao staat. Daarnaast wil de directie “Werken als er werk is” regeling, die door de OR zou zijn goedgekeurd, graag invoeren. Binnenkort zal de directie haar voorstellen op papier zetten.
Helaas hebben we het loonbod van de directie nog niet ontvangen. Om die reden kunnen we hier nog niet veel over zeggen. Algemene reactie van de directie op onze loonvoorstellen is echter zorgelijk. De cao-voorstellenbrief van CNV Vakmensen tref je in bijlage aan.

Cao-delegaties weer bijeen op 23 maart

Wij vertrouwen erop dat we dan dichter bij elkaar kunnen komen en dat we meer informatie met jullie kunnen delen.

Meepraten over jouw cao

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van de cao-onderhandelingen laat het ons weten. Neem contact op met een van de kaderleden of met je vakbondsbestuurder. Op de cao-pagina van Folding Boxboard kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao. Ga direct naar de cao-pagina: Cao Folding Boxboard Eerbeek | CNV Vakmensen Krijg je deze nieuwsbrief per post, dan kun je ook de cao-pagina bekijken. Ga hiervoor naar www.cnvvakmensen.nl/caos en zoek onder de F naar Folding Boxboard.

Namens de cao-delegatie Adem Bicem en Osman Ozturk (CNV Vakmensen),
John Schipper (FNV) en Jeroen Vredenberg,
en FNV-bestuurder Dino Djulbic, 

Tamara Westerink, bestuurder CNV Vakmensen: M 06 5120 2991 / t.westerink@cnvvakmensen.nl
Sharon van Boxmeer, bestuurder CNV Vakmensen: M 06 2886 6512 / s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl

 

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error