Saint Gobain Abrasives - Leden akkoord

Tijdens de ledenraadpleging op 30 juli zijn de leden van CNV Vakmensen unaniem akkoord gegaan met bijgevoegd onderhandelaarsresultaat.

Een korte toelichting
Afgelopen maanden hebben we tijdens de cao-onderhandelingen uitvoerig gesproken over de situatie en gevolgen van Covid-19 voor SGA Born. Born heeft een dramatisch slechte periode gekend sinds het begin van de Covid-19 crisis en daarna met name gedurende de maanden april, mei en juni. De cijfers van de laatste maanden zijn besproken, alsmede de verwachtingen voor de komende tijd, resp. voor de rest van het jaar 2020. In Born zien we een voorlopig en langzaam herstel van de lijnen vanaf juli 2020, maar nog niet van het volume. Net als vele andere bedrijven in Nederland zijn de verwachtingen ten aanzien van herstel vooralsnog uiterst onzeker te noemen. Gelet op het rampjaar 2020 stond behoud van werkgelegenheid en geen verslechteringsafspraken. Dat is warempel gelukt. Maar daarmee was de koek voor een fatsoenlijke loonsverhoging helaas wel op. De leden hebben begrip voor het standpunt eenmalig voor de duur van 1 jaar ” de tering naar de nering zetten” en vinden het bijgevoegde onderhandelaarsresultaat het max. haalbare. Dus akkoord.

Vaarwel!
Om maar met de deur in huis te vallen: op 20 augustus heb ik mijn laatste werkdag bij CNV Vakmensen. Eerst hoop ik te genieten van mijn openstaande verlofdagen. Aansluitend ga ik met vervroegd pensioen.
In mei 1996 ben ik gestart als bestuurder bij de Vervoersbond CNV, later CNV Bedrijvenbond en CNV Vakmensen. Afgelopen 10 jaar heb ik met veel plezier jullie belangen mogen behartigen aan de cao tafel van Saint Gobain Abrasives Born. Zonder jullie steun, geduld en begrip, in het bijzonder van de kaderleden Liliane Kuhtreiber en Kathleen Schepers, was dit nimmer gelukt. Daarvoor oprecht dank. Ofschoon ik nog met veel plezier werk, heb ik toch besloten bijna 3 jaar voor mijn AOW-leeftijd met vervroegd pensioen te gaan. Je werkt immers om te leven, bij voorkeur Bourgondisch ingekleurd. Samen met mijn vrouw hopen we nog leuke dingen te kunnen doen, zoals vrijwilligerswerk bij Zonnebloem. Soms hoef je zelfs niets te doen om iets prachtigs mee te mogen maken: eind oktober hopen we voor de eerste maal oma en opa te worden. Een nieuwe uitdaging waar wij reikhalzend naar uitkijken. Kortom wat ons betreft een kers op de toch al rijkelijk gevulde taart!

Het CNV zal ik overigens niet geheel loslaten. Vanaf 21 augustus ben ik in Zuid Limburg CNV Vertrouwenspersoon. Je kan als CNV lid bij een CNV Vertrouwenspersoon terecht voor informatie of advies tijdens je ziekteverlof. Een vertrouwenspersoon kan ook mee gaan naar een keuring van het UWV, voor ondersteuning en begeleiding. Dus wie weet: tot ziens! Voor meer informatie: zie https://www.cnvvakmensen.nl/diensten/vertrouwenspersoon

Hoe nu verder?
De sollicitatieprocedure voor de bestuurder die mij gaat vervangen bij Saint Gobain Abrasives Born is inmiddels opgestart. Met een beetje geluk zal hij/zij eind 2020 benoemd worden. Mochten jullie in de tussenliggende periode een beroep willen doen op steun /hulp van CNV Vakmensen neem dan contact op met mijn leidinggevende Gerard van der Molen.
Zijn contactgegevens:
E. g.vandermolen@cnvvakmensen.nl
, M. 06 22992855

Leden het ga jullie goed. Bedankt voor jullie steun en vertrouwen. Houd het gezond en veel werkplezier bij Saint Gobain Abrasives. Vaarwel en carpe diem!

Jean-Marie Severijns,
bestuurder CNV Vakmensen
M. 06-51602160
E. j.severijns@cnvvakmensen.nl

Downloads