Voortgang cao onderhandelingen Solidus Solutions

De cao onderhandelingen zijn gestart en er worden kleine stapjes gezet maar we zijn er nog lang niet. De werkgever moet toch echt nog meer over de brug komen willen we tot nieuwe cao komen.

Start cao-onderhandelingen

Op 9 en 16 februari hebben we een start gemaakt met de cao-onderhandelingen. Op 9 februari hebben we de voorstellenbrief toegelicht, de definitieve voorstellenbrief zit bij deze nieuwsbrief als bijlage. De directie van Solidus Solutions heeft als punt ingebracht dat men de extra gang voor de storingsdiensten wil laten vervallen. Verder heeft de directie geen inhoudelijke punten ingebracht voor de onderhandelingen

Voor ons als vakbonden is het belangrijk om afspraken te maken over werkgelegenheidsgarantie voor de komende periode. De directie is bereid om een werkgelegenheidsgarantie af te spreken. Ze willen toezeggen dat er gedurende de cao geen machines gesloten worden. We hebben vooral nog discussie over de loonsverhoging. Wij willen met het oog op de inflatie hooguit een cao voor een jaar afspreken.

Solidus Solutions geeft aan dat de resultaten van het bedrijf achter lopen en zit nog ver beneden hetgeen we recent bij ESKA en Smurfit Kappa hebben afgesproken. Die cao’s zitten op jaarbasis tussen de 3,25% en 3,6%. Zo ver is de directie dus nog lang niet.

Vervolg

Morgen (dinsdag 22/2) gaan we verder met de onderhandelingen. Als jullie meer willen weten, schroom dan niet om met de onderhandelingsdelegatie leden van jullie locatie in gesprek te gaan, of op de ca-pagina je reactie of vraag te plaatsen.

Het ligt dus nog ver uit elkaar. Hopelijk boeken we de 22ste vooruitgang. Gelukkig worden de corona maatregelen versoepeld en kunnen we weer op een normale manier ledenbijeenkomsten houden de komende tijd. Uiteindelijk bepalen de leden of hetgeen we af kunnen spreken voldoende is.

Meepraten op de cao-pagina

Je kunt ook meepraten en een reactie achterlaten op de cao-pagina voor Solidus Solutions nadat je bent ingelogd. Ik hoor graag wat jullie ideeen zijn wat er minimaal moet worden afgesproken. 

Ken je nog collega's die geen lid zijn van CNV Vakmensen, nodig hen dan uit om zich aan te melden. Je kunt dit online regelen via deze pagina want samen staan we sterker!

Met vriendelijke groeten,
mede namens de leden uit de onderhandelingsdelegaties,


Hank Oomkes
Bestuurder CNV Vakmensen

M: 06 51602057
E: h.oomkes@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error