Ultimatum verstuurd aan bedrijven Smurfit Kappa Corrugated

Afgelopen weekend hebben we in de nieuwsbrief die is verstuurd laten weten dat de Smurfit Kappa vasthoudt aan het voorstel dat ze hebben gedaan en die door jullie met grote meerderheid is verworpen.

We hebben Smurfit Kappa ruimschoots de gelegenheid gegeven om nogmaals het voorstel aan te passen op de punten van loon en het oplossen van de problemen rondom de roostervrije uren. Ze hadden tot afgelopen vrijdag om daarover met ons verder te onderhandelen. Dit hebben ze niet gedaan. Zoals tijdens de ledenbijeenkomsten aangegeven is de uitslag van de stemming en de opdracht die jullie ons daarmee geven bij het uitblijven van een reactie van Smurfit Kappa dat we een ultimatum versturen met onze eisen. Vandaag is dan ook het ultimatum verstuurd naar alle vestigingen die onder de cao Smurfit Kappa Corrugated vallen.  De inhoud van het ultimatum kun je teruglezen in de bijlage bij deze mail. De werkgever heeft tot vrijdag 30 juni 12.00 uur de tijd om tegemoet te komen aan de eisen uit het ultimatum. Doet men dat niet, dan zullen we jullie oproepen om in actie te komen en zo onze eisen kracht bij te zetten.  

Hoe deze acties eruit gaan zien en wanneer deze gaan plaats vinden daarover informeren we jullie na het verlopen van het ultimatum, zorg in elk geval dat je de komende tijd de mail goed in de gaten houdt. De informatie over de ontwikkelingen en oproepen zullen per mail worden verstuurd en deze heb je ook nodig om je te kunnen registreren als actievoerder, maar informatie daarover volgt op een later moment. In de bijlage ook een overzicht welke vormen van actievoeren er zijn en wat je rechten en plichten zijn als werknemer maar ook als werkgever. Voor het actiecomité kunnen we nog wat meer versterking gebruiken dus geef je op via h.oomkes@cnvvakmensen.nl

Maak je collega lid van de vakbond

Dit is het moment om je collega's die nog geen lid zijn van CNV aan te melden als lid van de vakbond, want samen staan we sterker en kunnen we dus meer druk uitoefenen om het beoogde cao resultaat te bereiken. Zet dit bericht door onder de collega's. We hebben elkaar straks hard nodig. Samen staan we sterk! Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.

Zonder leden geen cao! Nieuwe leden betalen slechts 20,23 euro voor de eerste 6 maanden. Ze kunnen lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/ Word Lid!

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Neem dan contact op met een van de kaderleden of stuur me een mail. 

Vriendelijke groet, 

Hank Oomkes
Bestuurder CNV Vakmensen

m: 06 5160 2057
e: h.oomkes@cnvvakmensen.nl
I: www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error