Uitkomst stemming Smurfit Kappa

Jullie konden tot vandaag stemmen over het verbeterd bod van de werkgever. Hierbij de nieuwsbrief over de uitkomst van de stemming en het vervolg.

De afgelopen maanden hebben we onderhandeld met Smurfit Kappa om te komen tot een nieuwe cao. De uitkomst van het laatste overleg was een verbeterd bod van jullie werkgever op het gebied van loon. Alle overige punten die we als vakbonden naar voren hebben gebracht in onze voorstellenbrieven zijn niet besproken. 

Het voorstel dat we hebben gekregen hebben we via de kaderleden op de verschillende locaties toegelicht daarnaast hebben jullie een nieuwsbrief ontvangen met de informatie over het verbeterd bod. Aansluitende hebben jullie tot vandaag de gelegenheid gekregen om te laten weten wat jullie vonden van het voorstel. De uitkomst is dat een zeer ruime meerderheid van de leden zich tegen het voorstel hebben uitgesproken. De reacties bij de stemming laten ook een duidelijk beeld zien van de punten waarop het nog steeds knelt, namelijk de loonsverhoging en de netto jaaruren norm van 1654 die in de cao staat. 

Jullie zijn ontevreden over de gang van zaken
Tijdens de bijeenkomst op 25 mei hebben we ook gesproken over het vervolg en jullie actiebereidheid gepeild, die was er overduidelijk. Het uitbrengen van je stem tegen dit voorstel hebben we ook gezien als een ondersteuning voor de vraag of jullie willen dat we een ultimatum moeten versturen en of je bereid bent tot het voeren van acties in welke vorm dan ook, mocht na het versturen van een ultimatum er geen beweging komen van de werkgever. 

Nu het voorstel met zo'n grote meerderheid is weggestemd hebben we dit de werkgever laten weten en hem een ultieme kans gegeven om acties te voorkomen door voor volgende week woensdag aan de belangrijkste punten tegemoet te komen. Jullie willen namelijk dat de situatie rondom de urennorm van 1654 in de cao wordt opgelost verder willen jullie een hogere structurele salarisverhoging om de stijgende inflatie van de afgelopen periode te compenseren.

Vervolg en oprichting actiecomité 
Als een reactie van de werkgever uitblijft zal er woensdag een ultimatum worden verstuurd aan Smurfit Kappa, jullie ontvangen daarvan een exemplaar via de nieuwsbrief. In aanloop gaan we een actiecomité samenstellen met leden vanuit de verschillende locaties. Wil je meedenken over hoe we de actie het beste kunnen vormgeven stuur me dan een berichtje via mail of whatsapp waarin je aangeeft op welke locatie je werkzaam bent en met je telefoonnummer en mailadres. 

Mocht je deze mail en andere nieuwsbrieven van CNV nog op je werkmail ontvangen hierbij het dringende maar ook vriendelijke verzoek om dit aan te passen in mijncnv op de website van cnvvakmensen.nl naar een privé mailadres dan weet je zeker dat je altijd de informatie ontvangt over de cao ontwikkelingen.

Heb je nog collega's die geen lid zijn van een vakbond maak ze lid dat kan via deze link www.cnv-ledenwerven.nl 

Heb je vragen laat het dan ook weten en neem contact met me op.

Vriendelijke groet, 
namens de onderhandelingsdelegatie

Hank Oomkes
onderhandelaar CNV Vakmensen

t: 06 5160 2057 (ook voor whatsapp)
e: h.oomkes@cnvvakmensen.nl
i: www.cnv-ledenwerven.nl 

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error