Terugkoppeling ledenraadplegingen Smurfit Kappa Corrugated

Gisteren zijn op alle locaties van Smurfit Kappa Corrugated ledenraadplegingen gehouden. De belangstelling was overweldigend en groter dan ik in de afgelopen jaren heb meegemaakt. Dit geeft wel aan dat de huidige ontwikkelingen rondom de cao breed leeft bij jullie als medewerkers van Smurfit Kappa. 

Nu we de balans opmaken kunnen we constateren dat er op alle locaties unaniem tegen het voorstel van de werkgever is gestemd. We zien ook dat er een grote mate van actiebereidheid is onder jullie als er geen goede cao-afspraken tot stand zullen komen. We zijn door de werkgever benadert om weer om tafel te gaan en mijn inschatting is dat dit medio volgende week zal plaats vinden. De inzet daarbij is nog steeds de voorstellenbrief zoals we die afgelopen maart hebben verstuurd naar de werkgever. Dat betekent bijvoorbeeld dat we een oplossing willen voor de jaarurennorm, een verbetering van de afspraken rondom de RVU en een loonsverhoging die recht doet aan de stijgende kosten die iedereen ervaart. 

Ik stuurde gisteren een korte terugkoppeling aan de directie, hieronder kun je deze teruglezen;

Goedenavond Ed, 

Hierbij laat ik je zoals afgesproken weten wat namens CNV de uitkomst is van de ledenraadplegingen zoals we die vanmiddag op de diverse locaties in het land hebben gehouden. 

Die uitkomst is dat de leden unaniem tegen het laatste voorstel zijn, dat je ons namens Smurfit Kappa hebt gemaild. De leden zijn ook niet te spreken over hoe de huidige onderhandelingen verlopen, men voelt zich niet serieus genomen door de werkgever. 

Ik stel dan ook voor dat we voor de start van de komende onderhandelingen een volledig voorstel vanuit Smurfit Kappa ontvangen. Daarnaast hoor ik graag of we donderdag 1 juni de gesprekken gaan hervatten. 

Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben, mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag. 

Vriendelijke groet, 
Namens de onderhandelingsdelegatie van CNV

Hank Oomkes
Onderhandelaar CNV Vakmensen

Is jouw collega nog geen lid?
Meld je collega zo snel mogelijk aan op https://www.cnv-ledenwerven.nl/ Want samen staan we sterker voor een goed cao-resultaat!

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Vriendelijke groet, 
namens de onderhandelingsdelegatie

Geert Idema & Ger Kempen (Twincorr)
Arjan Verhoeks (MNL)
Dennis Gennesen (Vandra)

Hank Oomkes
Onderhandelaar CNV Vakmensen

T: 06 5160 2057
I: www.cnv-ledenwerven.nl
E: h.oomkes@cnvvakmensen.nl


Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error