CAO resultaat Smurfit Kappa Corrugated

Aan de leden werkzaam bij Smurfit Kappa Corrugated. We hebben een onderhandelingsresultaat bereikt met jullie werkgever voor een nieuwe cao! We leggen dit akkoord met een positief advies aan jullie ter stemming voor.

Beste mensen,

Op 09 december hebben we een onderhandelingsresultaat bereikt!

Een bijzonder akkoord in een bijzondere tijd.

Wat hebben we afgesproken.

  • Een cao met een looptijd van 14 maanden
  • Een structurele loonsverhoging
    Per juni 2020 2% en op 1 januari 2021 gaat je basissalaris er met €35,- op vooruit.
    Door de laatste verhoging in geld te doen komen de werknemers met lagere loonschalen er positief uit. ( Gemiddeld is dit een stijging van 3,25%)

Omdat de loonsverhoging in twee keer worden uitbetaald, wordt er per december een eenmalige uitkering verstrekt van €250 bruto. (Dit staat los van de coronabonus die wereldwijd is toegekend).

  • Daarnaast hebben we een procedure afgesproken om de werknemers met een zwaar beroep met een vroegpensioen regeling te laten gaan conform het pensioenakkoord. Hiervoor krijgen de werknemers met zware beroepen de mogelijkheid om inzicht te krijgen in het financiële plaatje en kunnen op basis daarvan aangeven of ze hier vrijwillig gebruik van willen maken.
Op basis van deze inventarisatie gaan we als cao partijen besluiten nemen over de toekenning. Onder het mom van meten is weten en niet eerder besluiten als je het hele plaatje kent. Zowel voor werknemers als ook voor het bedrijf is dat van belang!

Over de werktijden en de 1654 netto uren hebben we lang gesproken. Wij gaan tijdens de cao hier via en werkgroep naar kijken. We hebben teveel klachten over de toepassing en dat moet worden opgelost. Maar wel zo dat dit niet weer onduidelijkheid oplevert.

Omdat we graag willen dat deze cao ook per december 2020 nog tot uitbetaling komt hebben we een bijzondere ledenraadpleging afgesproken.

De leden van de onderhandelingsdelegaties gaan rond om jullie stem op te halen. We proberen dat voor woensdag 16 december af te ronden. Dan kan het nog worden verwerkt en mee met de salarisbetaling van december.

Uiteindelijk is het aan jullie als leden.

Geef je stem door aan de onderhandelingsdelegatieleden; Arjan Verhoeks of Teus van Ginkel voor MNL, Geert Idema of Jan Lowijs voor de Twincorr locaties en Dennis van Gennesen voor Vandra.

Of je kunt je stem natuurlijk ook voor 16 december doorgeven aan mij als bestuurder.

Hartelijke groet,
mede namens de kaderleden,

Hank Oomkes
Bestuurder CNV Vakmensen
regio Groningen/Drenthe

Mobiel: 06-51602057
Secretariaat: 030-7511570
Mijn werkdagen zijn ma-di-wo-do

Postadres: Postbus 2525, 3500 GM Utrecht
Bezoekadres: Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht
www.cnvvakmensen.nl

Downloads