Bonden bereiken onderhandelingsresultaat Smart Packaging Solutions

Begin vorige week hebben we er veel leden aanwezig geweest op de georganiseerde ledenbijeenkomsten bij Smart Packaging Solutions. Fijn en nuttig dat de bestuurders van de bonden met jullie in gesprek konden over de Cao onderhandelingen. Jullie wensen, zorgen en meningen zijn meegenomen in de verdere gesprekken met de directie.

In deze gesprekken is een terugkoppeling gegeven over de onrust, werkdruk, de gevoelens rondom de RVU en de wensen voor de cao. Jullie werkgever heeft de signalen opgepakt en meegenomen in zijn overwegingen. Dat alles heeft geleid tot een cao-onderhandelingsresultaat dat we nu aan de leden van de vakbond voorleggen. Tot 28 augustus kan jij hierover je stem uitbrengen.

Hoofdpunten van het Cao-onderhandelingsresultaat:

Looptijd:                                 15 maanden (1 april 2021 tot 1 juli 2022)

Loonontwikkeling:                  1% per 1 april 2021

                                               1% per 1 juli 2021

                                               0,3% per 1 april 2022

                                               Eenmalige uitkering van € 350,00 bruto na afsluiting van de cao.

De franchise in de pensioenregeling is verlaagd. De kosten hiervan neemt werkgever op zich, dit is ongeveer 0,5% van de loonsom. Door de verlaging bouw je over een groter gedeelte van je salaris pensioen op, dit levert meer pensioeninleg op. Dit is nog een afspraak vanuit het pensioenoverleg.

RVU: Bij SPS komt er een RVU regeling tot 31-12-2022. Deze is  voor medewerkers die werken in de ploegendienst, technische dienst of consignatiedienst. Medewerkers moeten minimaal 10 jaar in deze functie bij SPS in dienst zijn.

In gesprek: Werkgever gaat samen met OR en OT in gesprek met medewerkers over de werkbeleving bij SPS.

Het volledige resultaat stuur ik als bijlage mee. 

Proces

Wij hebben naar aanleiding van jullie betrokkenheid stappen kunnen maken in het cao-proces. De loonstijging is verhoogd en de verhogingen worden eerder doorgevoerd. Hierdoor neemt de waarde toe, maar uiteraard hebben jullie er ook eerder profijt van. Daarnaast gaan we volgend jaar opnieuw onderhandelen omdat de cao gaat loopt tot 1 juli 2022. We verwachten dat het beter is om in die periode te onderhandelen omdat er in die periode meer zicht is op de resultaten en toekomstverwachtingen bij SPS.

RVU

Tot slot is er een RVU-regeling afgesproken tot 31-12-2022. Binnen deze periode kan er gestart worden met de RVU-regeling. Dit is van toepassing op medewerkers die tussen 1.1.2022 en 31.12.22 binnen maximaal 3 jaar hun wettelijke AOW-leeftijd bereiken Het gaat om het instappen voor 31-12-2022, wanneer je in de regeling valt, dan blijf je in de regeling. In de RVU krijgt de medeweker maximaal 3 jaar lang, tot aan de AOW-datum, een RVU-uitkering (ter hoogte van de AOW-uitkering). In de volgende cao-onderhandelingen zullen we een voorstel tot verlening van deze regeling inbrengen.

Stemmen

Jij bent nu aan zet. Graag horen wij jouw mening over de gemaakte afspraken. Tot en met 28 augustus 2021 kan je via deze link stemmen. Naast een voor, tegen of onthouding vraag ik je ook om gebruik maken van de mogelijkheid om je stem toe te lichten zodat we naast de stemming ook andere signalen horen en eventueel anoniem kunnen doorgeven.

Informatie bijeenkomst

Op donderdag 29 juli a.s. tussen 13.00 – 15.00 uur is Dino Djulbic van het FNV in de kantine aanwezig zijn. Dan is er mogelijkheid tot het stellen van vragen over het proces en/of de inhoud van het cao-resultaat. Leden van CNV Vakmensen zijn van harte welkom bij deze bijeenkomst.

Met groet,

Mede namens Tamara,

Henk Jongsma, bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 2238 3073
E: h.jongsma@cnvvakmensen.nl