Verbeterd bod SK Parenco

Op 25 mei heeft de eerste actie plaatsgevonden. Dit was een ludieke actie ter voorbereiding op een echte staking. Bij de ingang van de fabriek hebben we vanaf 05.00 uur samen met leden van het actiecomité T-Shirts uitgedeeld met de opdruk ‘’Smurfit Kappa, Krent of the Year 2022’’. We hebben gezien dat jullie ze massaal hebben gedragen. Hiervoor dank! Dit heeft geresulteerd in een verbeterd bod. In deze nieuwsbrief lezen jullie hier meer over.

Acties zijn voorlopig van de baan

Kort daarna zijn we door de directie benaderd en op 26 mei hebben we een verbeterd voorstel (op hoofdlijnen) ontvangen. Dit hebben we met de cao-delegatie en het actiecomité besproken en gezamenlijk besloten dat we het verbeterde voorstel aan jullie moeten voorleggen ter stemming. Wij vinden dat dit het maximale is wat we via overleg hebben kunnen bereiken. Tijdens de ledenvergaderingen zullen we dit verder toelichten en met elkaar bespreken.

Hoofdlijnen van het verbeterde bod

  1. De looptijd van de CAO is 12 maanden (1 april 2023 tot en met 31 maart 2024).
  2. Het percentage waarmee de salarisschalen per 1 april 2023 worden aangepast, wordt verhoogd van 7,5% naar 8,8%.
  3. De eenmalige uitkering blijft 1,9% van het bruto jaarsalaris (jaarsalaris = schaalsalaris juni ’23 inclusief ploegentoeslag x 12) bij een fulltime dienstverband en naar rato van het dienstverband bij een parttime dienstverband)).
  4. De in het eindbod opgenomen afspraken ten aanzien van de ziektekostenvergoeding blijven gehandhaafd.
  5. De in het eindbod opgenomen afspraken ten aanzien van de RVU blijven gehandhaafd.
  6. De in het eindbod opgenomen afspraken ten aanzien van de reiskostenvergoeding komen volledig te vervallen. Medewerkers krijgen de mogelijkheid om op individuele basis te kiezen voor een netto belasting voordeel voor wat betreft de reiskosten. Er kan gekozen worden om bruto loon uit te ruilen voor een netto betaling in het kader van de reiskostenregeling. De cafetariaregeling heeft betrekking op de eerste 10 kilometer enkele reis woon-werk verkeer die nu niet voor betaling in aanmerking komt en geldt voor alle medewerkers.

 

Stemmen

Op donderdag 8 juni a.s. zullen we ledenvergaderingen houden.

Waar:  Multifunctioneel Centrum (MFC) Doelum Hogenkampseweg 45 (6871 JK) te Renkum.

Wanneer: donderdag 8 juni 20:00 uur en 22:15 uur.

Mede namens de cao-delegatie en het actiecomité CNV Vakmensen en FNV

Sharon van Boxmeer, bestuurder CNV Vakmensen
06 2886 6512 / E s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error