Onderhandelingsresultaat SK Parenco

Eind augustus is het eindbod van Smurfit Kappa Parenco door jullie unaniem afgewezen. Jullie hebben bereidheid getoond om acties te voeren voor een betere Cao. Meerdere collega’s hebben zich aangemeld voor het Actiecomité om samen met onze kaderleden acties te organiseren. Nadat we dit met de directie van SK Parenco hebben gecommuniceerd, zijn we uitgenodigd om het cao-overleg te hervatten. Actiedreiging zorgde er voor dat het eindbod van de directie verbeterd kon worden.

Vervolgens hebben we het Actiecomité bij elkaar geroepen om mogelijke vervolgstappen te bespreken. In goed overleg hebben we besloten om op de uitnodiging van de directie in te gaan. 13 september is het cao-overleg hervat en daaruit is het volgende cao-resultaat voortgekomen:

1.Looptijd Cao: 2 jaar;

2.Loonsverhoging;

1% op 1 april 2021

1% op 1 oktober 2021

2% op 1 april 2022.

3.Aanvulling van de wettelijke UWV uitkering i.v.m. aanvullend geboorteverlof tot 90% van het salaris;

4.Een tijdelijke RVU-regeling maximaal 2 jaar voor de AOW-datum voor de werknemers die langer dan 10 jaar in ploegendienst (met nachtdienst) werkzaam zijn of geconsigneerd zijn.

Voor de volledige tekst van het cao-resultaat: zie bijlage.

We beseffen dat dit resultaat niet helemaal voldoet aan de eisen die we tijdens de vorige ledenvergaderingen hebben geformuleerd. Tegelijkertijd vinden we dat we nu van een verbeterde situatie kunnen spreken en dat we ons opnieuw moeten afvragen of het actievoeren nodig is.

Jullie zijn dus weer aan zet om over dit cao-resultaat te stemmen. Dat doen we tijdens de gezmanelijke ledenvergadering op:

Datum: dinsdag 28 september 2021

Tijdstip: om 20.00 uur én om 22.15 uur

Locatie: Sporthal Doelum (Hogenkampseweg 45, 6871 JK Renkum).

Tot dan!

Delegatileden CNV Vakmensen en FNV

Dino Djulbic, bestuurder FNV

Nicole Engmann-van Eijbergen, bestuurder CNV Vakmensen

E: n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl