Eindbod SK Parenco afgewezen

Tijdens de ledenvergaderingen van 10 september waren de aanwezige leden helder. Het eindbod is onvoldoende. Bijna unaniem is het eindbod afgewezen. Werkgever krijgt de mogelijkheid om het eindbod te verbeteren.
Mocht dit niet gebeuren dan behoren acties tot de mogelijkheden. Ook hierover waren de leden duidelijk.

Hoe gaat het nu verder?
Jullie werkgever krijgt van ons een brief waarin wordt aangegeven, dat het eindbod is afgewezen. Vervolgens krijgt jullie werkgever maximaal 2 weken de tijd om hierop te reageren.

Mocht jullie werkgever het eindbod niet willen verbeteren dan zullen wij jullie uitnodigen voor driekwartvergaderingen, ook wel actievergaderingen genoemd.
Tijdens deze vergaderingen gaan wij jullie vragen of jullie kunnen instemmen met acties.
Acties kunnen meerdere vormen aannemen. Bijvoorbeeld eerst een petitie door alle medewerkers laten ondertekenen en deze aanbieden aan de werkgever. Een andere mogelijkheid is om even niet meer over te werken. En zo zijn er nog wel meer vormen van actie te bedenken. Mocht dat allemaal niet werken dan kan overgegaan worden tot een staking.

Om daadwerkelijk over te gaan tot acties moet driekwart van de aanwezige leden instemmen met acties. Telling is per bond om juridische redenen.
Heel belangrijk dat zoveel mogelijk leden naar de ledenvergaderingen komen, want stemmen per machtiging is dan niet mogelijk.

Wij houden jullie op de hoogte.

Fabian Spruijt, delegatie FNV
Berend Vruggink, (vervanger Fabian 18 juli)
Ashna Kamta, bestuurder FNV Procesindustrie
Dino Djublic, bestuurder FNV Procesindustrie

Bas Nieuwpoort, delegatielid CNV Vakmensen
Nicole Engmann-van Eijbergen
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 89
E: n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl