Al het nieuws

CNV Weetje: Vaarwel Sappi Maasstricht

Om maar met de deur in huis te vallen: op 20 augustus heb ik mijn laatste werkdag bij CNV Vakmensen. Eerst hoop ik te genieten van mijn openstaande verlofdagen. Aansluitend ga ik met vervroegd pensioen.

Afgelopen 10 jaar heb ik met veel plezier jullie belangen mogen behartigen aan de cao tafel. Doorgaans ging dat prima. Het dossier “Seniorendagen” heeft echter bij menigeen, ook bij mij, slapeloze nachten bezorgd. Nog steeds hebben wij, maar ook de directie  last van dit kl….. dossier.

Tja,  dan nog maar te zwijgen over de laatste cao onderhandelingen: wat een nachtmerrie. Aan deze vervelende soap is ondanks het feit dat 82 % van de leden het eindbod van Sappi hebben afgewezen nog steeds geen einde gekomen. Bizar. Zoals bekend hebben we de directie voorgesteld via een bemiddelaar de ontstane situatie te bespreken. Inmiddels  is Sappi akkoord gegaan met ons voorstel. Tot 20 augustus zal ik een en ander nog afstemmen met FNV bestuurder Wilfred Jonkhout en CNV bestuurder René Jongen. Vanaf 21 augustus zal mijn collega bestuurder  René Jongen mij tijdelijk bij Sappi Maastricht vervangen.  Zijn contactgegevens: mobiel 06 51 20 29 61 en e-mail: r.jongen@cnvvakmensen.nl

De sollicitatieprocedure voor de bestuurder die mij definitief gaat vervangen bij Sappi Maastricht is inmiddels opgestart. Met een beetje geluk zal hij/zij eind 2020 benoemd zijn en het stokje van René Jongen overnemen.

Ofschoon ik nog met veel plezier werk, heb ik in maart  besloten bijna 3 jaar voor mijn AOW leeftijd met vervroegd pensioen te gaan. Je werkt immers om te leven, bij voorkeur Bourgondisch ingekleurd.

Samen met mijn vrouw hopen we nog leuke dingen te kunnen doen, zoals vrijwilligerswerk bij Zonnebloem. Soms hoef je zelfs niets te doen om iets prachtigs mee te mogen maken: eind oktober hopen we voor de eerste maal oma en opa te worden. Een nieuwe uitdaging waar wij reikhalzend naar uitkijken.

Het CNV zal ik overigens niet geheel loslaten. Vanaf 21 augustus ben ik in Zuid Limburg CNV Vertrouwenspersoon. Je kan als CNV lid bij een CNV Vertrouwenspersoon terecht voor informatie of advies tijdens je ziekteverlof. Een vertrouwenspersoon kan ook mee gaan naar een keuring van het UWV, voor ondersteuning en begeleiding. Dus wie weet: tot ziens ! Voor meer informatie: zie https://www.cnvvakmensen.nl/diensten/vertrouwenspersoon.

Leden en Sappianen:  het ga jullie goed. Bedankt voor jullie steun en vertrouwen in de afgelopen jaren. Houdt het gezond, veel werkplezier en een goede cao bij Sappi Maastricht. Vaarwel !

Jean-Marie Severijns, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 20 29 61 en E  j.severijns@cnvvakmensen.nl