Cao-onderhandelingen Sappi van start

Het jaar 2020 staat in het geheugen als een vervelende periode door de Coronapandemie. In 2021 duren de beperkingen nog even. Gelukkig krijgen de Horeca en de winkels binnenkort ruimte om weer te beginnen. Ik verwacht een omslag naar een beter draaiende economie als er meer mensen zijn gevaccineerd.

Wensenlijst arbeidsvoorwaarden
In de voorbereiding naar het aanbieden van een wensenlijst vanuit CNV Vakmensen op het gebied van jullie arbeidsvoorwaarden, zou ik graag jullie mening willen weten. Wat vind jij belangrijk voor je werk en je arbeidsvoorwaarden? In de voorbereiding naar de onderhandelingen toe hebben twee werkgroepen vooronderzoek gedaan. Het betreft het belangrijke onderwerp Pensioen (jullie pensioenregeling moet worden aangepast in verband het pensioen akkoord).
Ook de wens van de werkgever om meer flexibiliteit in jullie arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld het vergroten van jullie arbeidsinzet qua aantal uren, is bekeken door een werkgroep.

Jullie mening telt
Uiteraard komen de vakbonden terug bij hun leden als de onderhandelingsronden hebben plaats gevonden. Leden van CNV Vakmensen beslissen uiteindelijk over het wel of niet akkoord gaan met de afspraken die aan de onderhandelingstafel worden gemaakt. Daarom zijn jullie lid van CNV Vakmensen: “jullie zijn de vakbond” en jullie mening beslist. Een belangrijke motivatie om lid te zijn van CNV Vakmensen! 

Graag jouw input door de enquête in te vullen
Ik verzoek je om de korte enquête in te vullen. Klik hier om deze meteen digitaal in te vullen. Of vul deze in op internet met dit webadres https://bit.ly/3ehBYNa Invullen kan tot uiterlijk 26 april 2021. Jullie input - de input van de leden van CNV Vakmensen- kan ik gebruiken bij de cao- voorstellen die ik naar werkgever ga sturen. Belangrijke onderwerpen kun jij daarbij ook afzonderlijk doorgeven. Ik ben graag bereid om op verzoek bepaalde onderwerpen uit te leggen.

Heb je vragen of opmerkingen?
Mocht je nog vragen of suggesties hebben naar aanleiding van het aanstaande cao onderhandelings traject, mail me dan (r.jongen@cnvvakmensen.nl).

Mede namens de kaderleden, onderhandelingsdelegatie: Ralph Hamelers,
René Jongen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5120 2961 / r.jongen@cnvvakmensen.nl